Д. Горов: „Закъсняваме с промените в БСП”

  Добрич

 

Добрич. „Днес и БСП, и държавата сме в мното тежко положение. Като партия трябва да извървим обратния път към хората. На нас повече от всякога ни трябва единение, защото иначе ще ни смачкат - един по един, до един. Те вече ни почнаха - арести, обвинения и т.н." - заяви в Добрич членът на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и народен представител Димитър Горов пред делегатите на конференцията за избор на нов председател на общинската организация на партията.

„Аз съм председател на общинската организация на БСП в Ловеч и знам какво значи някой да се опитва да се бърка в работата ми. Ако това се случи - ще му счупя ръчичките, независимо откъде е намесата. Партийните организации трябва да знаят, че разчитат на своите ръководители и на своята собствена сила" - каза той и допълни, че отговорник за Добричка област няма да допуска такива ситуации, но подчерта, че отговорността ще е изцяло на местните социалисти..

 „Днес БСП отново има нужда от всеотдайни хора, защото вече не може да раздава постове. Имаме една идея. Изправени се през изключителната агресивност на ГЕРБ. Такова чудо не е  случвало, може би от времето, когато нашите другари са ги разстрелвали пред околийските управления и са ги оставяли да ги гледат за назидание.  Слава Богу, още нямаме застрелян човек. Бойко Борисов няма да се спре пред нищо. Той си дава много ясно сметката, че единствената формация, която може да бъде алтернатива на това управление е само БСП, въпреки всичките проблеми, които имаме помежду си и в самата партия. И ще направи всичко възможно да ни натика в ъгъла - да ни  смачка самочувствието, да бъдем обвинени за крадци, мошеници, престъпници.  Обаче ние, българските социалисти, няма за какво да се притесняваме" - смята народният представител..

Според него, БСП е единствената формация, която може да спре това управление, защото назрява неофашизъм. „Затова да не търсим врага с партиен билет, а да се обединим срещу Борисовщината" - призова той.

„Не ме е страх от удари отвън. Те могат да ни сплотят, защото са ясни. Страшни са ударите отвътре. И в този аспект централното ръководство на партията има определено недовършена работа. Трябва затова да им предложим отново идеи за промяна - кадрово, и като начин на действие и повече. Една промяна обаче започва от две места - и отгоре, и отдолу. Нека всеки да си свърши работата и, ако това стане, след няколко месеца на Бойко Борисов няма да му е никак леко" - категоричен е Д. Горов.

Той смята, че промяната в страната започва от местните избори. „Когато имаме  избрани кметове на много места, ще дойде и увереността и самочувствието, че можем да побеждаваме и да управляваме добре" - обобщи  депутатът.

За председател на БСП-Добрич, бе избран Владимир Калчев, който, както сполучливо посочиха делегати на конференцията, беше вечния втори. За този пост се кандидатира за трети път. Заради председателското място, за което няма заплата, напуска работата си директор на правната дирекция в община Ген.Тошево.

„Изборът ми е за промяна, но тя не става само с нов председател, а трябва да я има и в съзнанието на хората. Един човек не може да я направи.

Не се считам за лице на промяната, просто ще изразявам това, което мислят моите другари. Ума ми не го побира, как ще се справям финансово. Мисля, че ще намеря някакво решение „ - каза след избора му юристът Вл. Калчев.