Стартира обсъждането на Визия за България на БСП

Славчо Велков: Когато има правилно поставени параметри и посоки, могат да се очакват и истински добри резултати

"Визия за България" не предлага алтернатива на управлението, а на системата на прехода, която наистина убива". С тези думи народният представител от ПГ на "БСП за България" Славчо Велков стартира общественото обсъждане на „Визия за България”  във Велинград.  Той призова хората, които взимат участие в дискусиите, да бъдат  активни, будни, критични и аналитични, за да има полезност. Велков подчерта, че очаква да постъпят много градивни предложения, които да допълнят визията.

"Националната сигурност е във всички части на живота - образование, култура, здравеопазване, социална политика, икономика. Когато има правилно поставени параметри и посоки, могат да се очакват и истински добри резултати", коментира той.

Надя Клисурска: България да тръгне с нова перспектива на развитие

"Тревожните цифри, които показват, че всяка година България  се топи с 50 хил души, ниската раждаемост, високата смъртност, диспропорциите между доходите на хората и начинът им на живот, трябва да стреснат управляващи и всички нас, и да намерим начин- България да тръгне с нова перспекива на развитие". Това заяви пред събралите се народният представител Надя Клисурска. По думите й това ще стане през данъчно законодателство, стимулиране на бизнеса и най-важните сектори- образование, здравеопазване, които са грижа на държавата. "Трябва да се даде право на всеки български гржаданин да има достъп до тях във всяка точка на България, с еднакво качество", категорична бе тя.

По време на дискусията,  представянето на визията в различните сфери направиха народните представители Теодора Халачева - политиките за младите хора, Виолета Желева - социалната сфера, Донка Симеонова и Веска Ненчева - образованието. В разговора  участваха щирок кръг представители на НПО /Изпълнителен комитет на „Да поработим за Велинград”/ , Сдружение „Бъдеще за Велинград”, лекари, учители, инженери, юристи, представители на агро и хотелиерския бизнес, пенсионери, хора с увреждания, младежи, общинската структура на запасните офицери, симпатизанти и избиратели от област Пазарджик.  В продължилата около 3 часа дискусия бяха зададени въпроси и изказани мнения от десетки граждани, които са събрани и ще бъдат отчетени при допълването на визията на БСП.