Драгомир Стойнев: Българските предприемачи ще бъдат рекетирани от ГЕРБ за 200 млн. лв.

ЕРБ принуждават всички български търговци да  правят огромни разходи

„Българските предприемачи ще бъдат рекетирани от ГЕРБ на стойност около 200 млн. лв. ГЕРБ обещават едно на изборите, а когато дойдат на власт, правят точно обратното“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Той подчерта, че предложената промяна в Закона за митниците засяга малкия и среден бизнес. „ГЕРБ не дават на българските народни представители да защитават интереса на хората, които са ги избрали тук“, каза още Стойнев. Според него, ако управляващите наистина уважаваха тази институция – парламента, този законопроект трябваше да бъде гледан на две четения, а не тайно и задкулисно. „При положение, че хората са толкова притеснени, в държавата няма никаква предвидимост, искаме дебат с надежда ГЕРБ да се откажат и изтеглят това свое предложение“, допълни Стойнев.

Георги Търновалийски: ГЕРБ принуждават всички български търговци да  правят огромни разходи

„С промените в Закона за митниците, българският бизнес трябва да изхарчи 200 млн. лв. за нови фискални устройства. Това се прави, за да бъде осигурен бизнесът на три или четири фирми в България на гърба на малките и средни предприятия“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Търновалийски от парламентарната трибуна. Той заяви, че  Народното събрание бърза да приеме един проблемен законопроект заради подзаконов акт на Министерство на финансите. „Принуждавате всички български търговци да сменят своите касови апарати и да направят огромни разходи“, категоричен бе той.  Търновалийски, каза още, че трябва да бъдат въведени ефективни системи, защото това, което днес се предлага, няма да бъде ефективно и след 2-3 години ще трябва да се правят нови промени и бизнесът отново да плаща. „Това се случва за пореден път и не е ясно дали тази база данни ще може да влиза в НАП и да се обработва“, категоричен бе народният представител.

Иван Иванов: Спрете да тормозите българските търговци

„Предложеният законопроект е висша форма на лицемерие спрямо българските търговци, под предлог, че ще напълним хазната. Ограбвате малкия и среден бизнес, защото те ще бъдат основните потърпевши“, категоричен бе народният представител Иван Иванов .Той заяви, че сегашният софтуер, за който бяха взети стотици милиони от правителството на Борисов през 2012 г, със същите мотиви, се оказва неефективен, според управляващите. „Сега искате отново 280 млн. лв. да излязат от джоба на тези хора и на всички нас. До кога ще правдите експерименти. Спрете да тормозите българските търговци“, призова Иван Иванов.