Пенчо Милков: Корупцията отнема блага и срещу нея трябва да се борим

Янр 25, 2018 Новини БСП в медиите 0 1102

Математическата победа не е единствената във вота на недоверие

„Математическата победа не е единствената във вота на недоверие." Това заяви народният представител от Коалиция „БСП за България” Пенчо Милков по Канал 3. По думите му е важно, че хората ще разберат и ще видят как в Народното събрание има политици, които желаят да говорят за проблема с корупцията. „Корупцията отнема благата на обществото ни и ние трябва да се борим с нея”, категоричен бе Милков и допълни, че борбата срещу корупцията е възможна, корупцията е престъпление, което трябва да се наказва бързо, ефективно и пред всички.

По повод Истанбулската конвенция, Пенчо Милков, подчерта, че чрез нея се създава сериозно разделение в обществото и че вместо проблемът да се решава, той се задълбочава. „Необходим е обществен дебат и разяснения от специалисти. Желанието ни е обществото да вземе решението си обосновано”, каза Милков. На въпрос дали евентуален референдум не би бил прекален в сиатуацията на европредседателството, Милков отговори, че международният имидж на България няма да пострада от това, че в нея ще действа пряката демокрация.

Относно отчета на хрезидента Румен Радев, Пенчо Милков, коментира, че държавният глава е казал истини по ясен и достъпен начин. „За тази една година държавният глава изпълни посочените му в Конституцията функции с много съдържание”, категоричен бе Милков.