Деница Златева: Европредседателството не може да бъде повод опозицията да си затваря очите

Янр 07, 2018 Новини БСП в медиите 0 1360

На 17 януари мотивите за вот на недоверие към правителството ще бъдат внесени

„Европредседателството не може да бъде повод опозицията да си затваря очите за случващото се в държавата ни,  в политически план.” Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева по БТВ. По думите й темата за корупцията е изключително чувствителна, което се подтвърждава и от самия факт, че през последните 10  дни в много западни медии излизат статии за страната ни, които никак не са приятни. „Усещането за корупция е във висшите етажи на властта, както и в местната власт - там, където има сериозен финансов ресурс. Пример за това е санирането, както и обществените поръчки в други сектори”, каза Златева.

„В новото антикорупционно законодателство се събират няколко звена, което събиране няма да бъде ефективно. За нас е важно да се намери онзи орган, механизъм, който да доведе до резултати, до осъдителни присъди”, каза зам.-председателят на БСП.

„След като започне новият политически сезон, на 17 януари мотивите за вот на недоверие към правителството ще бъдат внесени”, каза също зам.-председателят на БСП.

Темата за борбата срещу насилието над жени е водеща за левицата

„Темата за борбата срещу насилието над жени е водеща за левицата. През всичките тези години, чрез женското обединение, чрез партията и младежкото ни обединение, сме били инициатори на редица кампании срещу насилието над жените”, каза Деница Златева. Тя обясни, че темата е породила сериозна полемика в обществото. „Ние не сме против мерките за борба с насилието над жените, а за начина, по-който Истанбулската конвенция беше обсъждана или необсъждана публично и внесена в парламента за ратификация”, обясни зам.-председателят на БСП. По думите й в документа има текстове, които пораждат притеснения, спорове в обществото. „Предлагаме на този етап конвенцията да не да бъде внесена за ратификация. Но ние ще подкрепим, ще участваме в подготовката на тези промени в законите, които ще гарантират ефективни механизми за борба с насилието срещу жените”, каза още Златева.