Корнелия Нинова: Трудът на жените не може да е по-ниско платен

Дек 13, 2017 Новини БСП 0 1068

Гостите подариха на Нинова книга с проучване за жените във властта, което включва и сравнение с други европейски страни.

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на сдружение „Младежки и граждански инициативи в розовата долина“ и „Български фонд на жените“, които работят по темата за равнопоставеност на половете предимно сред младите хора. „Все още има разбиране сред част от обществото, че в политиката трябва да влязат повече мъже. Някои все още си позволят да се отнасят към жените снизходително, понякога подигравателно, особено когато нямат аргументи. Това се прави, за да обезсмислят сериозната тема и да те уязвят като жена“, каза Нинова. По думите й трудът на жените не може да бъде по-ниско платен. Тя запозна присъстващите с кампанията на Обединението на жените социалистки “Жени срещу насилието”. “Постигнахме добри резултати с няколко законодателни инициативи, които да подобрят законодателната база по темата - насилие срещу жени и деца”, каза още председателят на БСП.

Гостите подариха на Нинова книга с проучване за жените във властта, което включва и сравнение с други европейски страни.