Антон Кутев: Кога Борисов ще се извини за думите си?

Nov 28, 2017 Новини БСП 0 699

Нашите избиратели са ни гласували доверие, не за да мълчим

„Доста хора, когато правят грешка, се извиняват. Но не съм чул премиерът Борисов, който е говорил куп нелепи неща за целия български народ, някога да го е направил.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев по БТВ.  

По повод думите на премиера Бойко Борисов за оградата ни с Турция, че: „...някой си успял да прескочи оградата. То и Левски може да я скочи, ако е жив”, Кутев бе категоричен: „Не мисля, че на националния ни герой Левски му е мястото в подобно изказване”. По думите на Антон Кутев Борисов винаги се опитва, когато не му е удобно, да направи подобни аналогии от банкянски тип. „Не мисля, че подобно изказване може да бъде на министър-председател”, категоричен бе зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”. Той попита- защо, ако и Левски може да прескочи оградата, изобщо я правят? „Защо изхарчиха милиони. Преди нямало ограда, а сега имало. Добре, ама можеш ли да построиш ограда, за да пада? После да се гордееш и да ходиш да го разказваш по медиите”, каза Антон Кутев.

За предстоящото ни европредседателство, Антон Кутев обясни, че именно за него БСП е гарантирала през цялото време и е заявявала, че има желание да помага  и го показва с всички дебати, които левицата е предизвикала, и с предложенията. „Стремим се по всякакъв начин да поддържаме европредседателството, което не значи, че ще трябва да мълчим за оградата ни с Турция. Защо падна оградата, а не му падна къщата на Борисов в Бояна?”, попита Кутев. „Не мисля, че нашите избиратели са ни гласували доверие и са ни избрали, за да мълчим и да сме по-кротки, за да може ГЕРБ да строят огради, които падат”, каза също Кутев. Според него предстоящото европредседателство не е тук, за да може да покаже Борисов колко е велик, какъвто никога не е бил. 

За думите, изречени по време на конгреса на ГЕРБ, че те никога не са канили  БСП за коалиция, Антон Кутев попита: „Те каниха ли Корнелия Нинова за председател на Народното събрание? ГЕРБ не каниха ли и Деница Златева да бъде министър? И сега те казват, че никога не искали коалиция с БСП!?”

„Конгресът на ГЕРБ бе поглед назад, не напред. Аз не чух да кажат какво ще правят със здравеопазването, със социалната сфера, с икономиката, която затъва”, каза също Антон Кутев.