Двама студенти по право са победителите в конкурса за стажанти към Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове

07.11.2017г.

Бъдещите юристи Алекс Христов и Александър Лешев са студентите, които спечелиха проведения конкурс за стажанти към Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове (КЕВКЕФ) на Народното събрание. След като в първия етап на конкурса кандидатите написаха есе на тема "Българският сценарий за развитието на Европа", 7 от най-добре представилите се бяха поканени за интервю с Оценителната комисия, председателствана от доц. д-р Светла Бонева - председател на Обществения съвет към КЕВКЕФ и членове Кристиан Вигенин – председател на КЕВКЕФ, д-р Младен Ламбев – координатор на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС, Васил Груев – главен експертен сътрудник към КЕВКЕФ и Невена Алексиева – нещатен експерт към КЕВКЕФ.
На Алекс Христов и Александър Лешев, които са студенти по право в СУ „Св. Климент Охридски“, предстои шестмесечен стаж към КЕВКЕФ, а останалите петима кандидати, достигнали до финалния етап на конкурса, ще бъдат поканени да се включат според възможностите си в подготовката и провеждането на инициативите в рамките Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това са Димитър Илиев - студент, специалност „Право“ във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий“, Мартин Каров - студент специалност „Европеистика“ в СУ„Св. Климент Охридски“, Райна Маврова - студентка специалност „Право“ и „Дипломация и международни отношения“ в ПУ „ Паисий Хилендарски“, Светлин Личков - студент специалност „Политология“ в УНСС и Пламен Петков - студент специалност „Психология“ в НБУ.