Корнелия Нинова: Решенията, които взехме опровергаха всички съмнения, че БСП не е готова с алтернативата на ГЕРБ

Окт 28, 2017 Новини БСП 0 1184

Заключителна реч на заседанието на 49 Конгрес на лидера на БСП Корнелия Нинова

Другарки и другари делегати,

Позволете ми от ваше име, най-напред да благодаря на екипите, които работиха в много кратки срокове, за да осигурят провеждането на Конгреса ни днес. Благдаря ви другари и колеги от Позитано и цялата страна. Благодаря на всички, които учаваха в предварителното обсъжане и подготовка на проктите за документи на Конгреса, в цялата страна и във всички диксусии, които проведохме. Благодаря на вас за активното участие, за енергията, която ни донесохте от цялата страна и за мъдростта на взетите решения. Мисля, че днес, с тези решения, опровергахме всички съмения, че БСП не е готова със своя алтернатива на управлението на ГЕРБ. Моля пренесете тези мъдри решения и тази енергия, днес от тук, в цялата страна до всеки наш член, симпатизнат, до цялото общество.

Предайте им, че не сме се разцепили, че не сме разделени, че силни, заедно и единни продължаваме по своя път. Предайте им, че сме готови и продължаваме да се борим за тях и че няма да ги предадем.

На добър час и благодаря за всичко!

 

Заседанието на Конгреса взе следните решения:

  1. Прие Резолюция „ БСП – алтернатива за България”
  2. Издигна кандидатурата на Сергей Станишев за трети мандат като президент на ПЕС
  3. Прие политически документ „Повече Европа в интерес на хората” и политическа визия  на БСП за бъдещето на Европа и за председателството на Съвета на ЕС като възможност за България
  4. Прие „Бюджетни политики 2018- икономика, доходи, справедливост”