БСП подкрепи работещите в сферата на земеделието

Окт 27, 2017 Новини БСП 0 859

Проф. Светла Бъчварова: Ще настояваме за увеличение на заплатите в Селскостопанска академия

„Ще настояваме бюджетът на Селскостопанска академия да осигури увеличение на работните заплати и нормални условия за работа на заетите над 2000 души“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф, Светла Бъчварова пред медиите в парламента след среща със синдикални членове на КНСБ от сектор Земеделие . Тя обясни, че левицата ще предложи законодателна инициатива за промяна на Закона за Селскостопанска академия, който да гарантира автономност и самостоятелност при управление на научната и финансова дейности.

Жельо Бойчев: Искаме среща с Порожанов за развитието на Селскостопанската академия и заетите в Изпълнителна агенцията „Борба с градушките“

„Селскостопанска академия и Изпълнителна агенцията „Борба с градушките“ имат нашата категорична подкрепа за  своите искания“, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев. Той обясни, че ПГ на левицата се ангажира да търси съгласие, в рамките на този парламент, за законодателна инициатива за уреждане на статута на Селскостопанската академия и изравняването му с този на БАН.

Жельо Бойчев обясни, че групата е поела ангажимент и вече е изпратила писмо до министър Порожанов с искане, в най-близко време, да се проведе среща. „Ще настояваме за конкретен ангажимент от ръководството на Министерство на земеделието и храните относно развитието на Селскостопанската академия, българската наука и заетите в Изпълнителна агенцията „Борба с градушките“, заключи Жельо Бойчев.