Стоян Мирчев преди Конгреса на БСП: Коалиция с ГЕРБ не може и няма да има

Окт 27, 2017 Новини БСП в медиите 0 985

Ще обсъждаме ключовите за държавата ни бюджет и европредседателство

„На Конгреса на БСП ще се разглеждат темите за бюджета на държавата ни и европредседтелството. Ние трябва да затвърдим факта, че сме единствената алтернатива в политическия живот на България и ще предложим такъв тип документи, които да го докажат.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Стоян Мирчев по БТВ. По думите му в левицата винаги е имало различни мнения и те са част от демократичните принципи, залегнали в БСП, за разлика от други партии, които са лидерски. Той обясни, че споровете, които се водят в левицата, са различни гледни точки за политиките, които трябва тя да предлага. Мирчев бе категоричен, че коалиция с ГЕРБ не може и няма да има.

По повод финансовата политика на ГЕРБ, Стоян Мирчев обясни, че държавата генерира излишъци, а пък те искат да теглят нови заеми. „Това е основна икономическа грешка. Тяхното икономическо, финансово, фискално поведение е всичко друго, но не следи нормалните икономически принципи и логика”, обясни народният представител.

Стоян Мирчев коментира и трагедията с наводнението в Бургаско. „Там за последните три години са похарчени над 2 млн. и 200 хил. лв. за интегриране на риск от наводнения. При положение, че това е една от общините, които е похарчила много държавни пари точно за това, питам къде са отишли тези пари и защо няма предодвратяване на такъв тип риск?”, попита народният представител.