За актуализация на бюджета на НЗОК настояват от Коалиция за България

От Парламентарната група на Коалиция за България настояват още тази седмица Комисията по здравеопазване в парламента да започне обсъждането за актуализация на бюджета на НЗОК

От Парламентарната група на Коалиция за България настояват още тази седмица Комисията по здравеопазване в парламента да започне обсъждането за актуализация на бюджета на НЗОК. Това обяви в парламента депутатът от Коалиция за България Михаил Миков след среща с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. По думите на депутата средства има и трябва спешно да се намери решение на проблема.

Михаил Миков изтъкна, че предложеният от левицата законопроект за актуализация на бюджета е вярното и необходимо решение. „Знаете, че при обсъждането миналата година ние предупреждавахме, че системата ще изпуши в един момента. Случи се по-рано, поради ниската събераемост", напомни депутатът. По думите му е необходимо да се свали напрежението, което съществува в системата на здравеопазването, защото то се отразява най-вече върху здравето на българските граждани. Миков изрази надежда предложението за законопроект за изменение на Закона за актуализация на бюджета на НЗОК да стигне по-бързо до пленарна зала.