Весела Лечева: Кое е повод за гордост, че сме пети икономически в Европа, или че сме последни по доходи?

Окт 13, 2017 Новини БСП 0 736

13.10.2017 г.

„Партия ГЕРБ изгради модел, според който лидерът им не греши никога, а само неговите депутати и членовете на партията му. Трябва да признаем, че през последните години те си изградиха идеална, но само за тях държава. Започнаха с хубавия лозунг „Граждани за европейско развитие на България”, като си изградиха държава, в която те да се чувстват уютно”. Това каза по БНТ Весела Лечева, депутат от „БСП за България.” По думите й, с оставката на Антон Тодоров няма да се сложи край на този вреден за страната ни модел за развитие. Тя добави, че управляващите обвиняват опозицията за скандалите, но зад тях стоят ясни факти и аргументи. „Твърде е смело изказването на финансовия министър, че икономически сме едни от първенците в Европа, след като сме последни по доходи. Това трябва да е мерилото на държавата. След 10 години управление на ГЕРБ, сме в последните класации. Това е проблемът на хората, и това е следствие на порочния модел”, добави Лечева. Тя попита, дали 200 лева пенсия, с която живеят близо 800 000  българи е повод за гордост? Същото, по думите й, се отнася и за младите хора, които живеят с по  около 300 лева на месец. „Това трябва да е повод за тревога, а не за гордост”, отсече Весела Лечева. Тя обясни, че ако БСП беше спечелила изборите, щеше да преизчисли всички пенсии, да се намали разликата между старите и новите пенсии, което е справедливо, спрямо всички възрастни хора.

„Бизнесът няма глътка въздух, цялата икономика се гради върху еврофондове и поръчки. Това е ръстът на ГЕРБ. Изтеглени са 16 милиарда лева дълг”, обясни Весела Лечева.

Народният представител от левицата беше категорична, че е абсолютна спекулация твърдението, че БСП налива масло в огъня в отношенията между управляващите и президента. „Дебатът през последните дни е, дали има политическа воля да се борим с корупцията, или не, дали няма да създадем поредния орган, който се води от едно тефтерче. Имали сме такъв случай. И мястото за консенсус е КСНС”, категорична бе Весела Лечева.