Крум Зарков: Нямаме никакви притеснения от сигнала за „Цанков Камък”. Това е измислен скандал

Авг 17, 2017 Новини БСП в медиите 0 738

Фактът, че вече се говори за ново управление, при изтекли едва 100 дни на правителството, е показателно за неговата работа

„Нямаме никакви притеснения от сигнала за „Цанков Камък”, защото нито БСП, нито лидерът на левицата Корнелия Нинова имат нещо общо с него. „Цанков камък” е бил изграждан по времето на няколко правителства - започва при НДСВ и завършва при Борисов. Тогава е имало много зам.-министри и от всички тях да извадиш едно точно определено име е доста некоректно и подло.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП лява България” Крум Зарков по Нова телевизия. Той обясни, че притесненията на левицата са свързани с факта, че управляващите потушават скандал с друг измислен скандал. „Целта е да не се говори за едно, затова се измисля друго”, обясни Зарков. По думите му в сигнала на ГЕРБ няма нищо - няма имена, срещу кого е подаден, не се разбира и за какво е подаден. Това пролича от пресконференцията на ГЕРБ вчера”, каза зам.-председателят на ПГ на БСП. „Първоначално се твърдеше, че чашката на язовира е напукана, впоследствие се разбра, че не е. Министърът на енергетиката, изпълнителният директор на НЕК, представители на местната власт обясниха, че няма подобно нещо”, подчерта Зарков. Той обясни, че всъщност става дума за планов ремонт на ниска стойност. „В този смисъл твърденията, че има опасност за хората, които живеят в близост до съоръжението, се оказаха безпочвени”, обясни зам.-председателят на ПГ на БСП. 

„Фактът, че вече се говори за ново управление, при изтекли едва 100 дни работа на правителството, е показателно за неговата работа”, каза в заключение Крум Зарков.