Пенчо Милков: Важен е духът на нацията

25.07.2017 г.

"Тук може да те задържи желанието да си българин, да работиш в български университет, да носиш български трибагреник, когато печелиш медали. В тази посока трябва да се води и държавна политика", заяви по време на дискусия на тема "Състояние и тенденции в демографското развитие на област Русе", народният представител от ПГ на "БСП за България" Пенчо Милков. Той изказа още и мнение, че нацията е оставена сама да намира своята цел и на нито едно ниво в държавата не се работи  върху духовността на обществото. "Необходимо е единение, отделяне на конкретни средства, предприемане на конкретни мерки, но и пробългарско  образование и родолюбива политика, които да покажат на младите хора, че българското общество, нация и институции могат да бъдат съхранени", категоричен бе Милков. 

В срещата участваха още и народният представител от левицата Георги Стоилов, общински съветници, представители на неправителствени организации и граждани.

Събитието се проведе по инициатива на Областната организация на Обединението на жените- социалистки Русе. Сред изказванията се открои мнението, че важните фактори за справяне с тревожните статистически данни за демографията в областта, са сигурността, икономиката, образованието, осигуряването на достатъчно детски заведения - ясли и детски градини. Като предложения от срещата бяха оформени три неща: да бъде актуализирана политиката за демографския въпрос на Република България и внесено предложение, чрез народните представители от БСП; да бъде изготвено предложение за актуализирането на демографската политика на Община Русе и внесено, чрез общинските съветници; да бъде организирана среща по темата с народните представители от всички политически сили от русенския избирателен район.