БСП осигури силна подкрепа в защита на българските земеделски земи

Корнелия Нинова: Нека се обединим около българския национален интерес

„Както обещах вчера, проведох разговори с представители на другите парламентарни партии  по темата за свободната продажба на земеделска земя и готвените промени в законопроекта от правителството.  Поставих въпроса за надмогване на партийните ни различия и да потърсим обединение по тема, която смятам, че е от национален интерес. С изключение на ДПС, с останалите парламентарни групи се обединихме около няколко решения“.  Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в парламента. На първо място тя предлага поправката в законопроекта да не се внася сега и да не се приема веднага, а в рамките на два месеца, да се ангажират  и българските евродепутати от всички политически сили и да поискаме в ЕК разговори, да представим аргументите си и да поискаме възможните законови ограничения на свободната продажба на  българска земеделска земя.

На второ място Корнелия Нинова посочи обединение около свикването на извънредно заседание на земеделската комисия към Народното събрание, с участие на министъра на земеделието, с експерти- като темата отново ще е възможните законови ограничения върху свободната продажба на земеделска земя.

Корнелия Нинова заяви, че на срещата с президента, която е поискала, ще постави въпроса за институционално обединение около този въпрос. „Нека парламентът, президентската институция и Министерският съвет да имаме единна позиция в защита на българския  национален интерес“- призова Корнелия Нинова.