Пресконференция на председателят на БСП – Габрово Николай Григоров

Подготовката за изборите през 2011-та година е основната задача на БСП през тази година, каза на пресконференция  Общинският председател на партията и член на Националния съвет Николай Григоров

Подготовката за изборите през 2011-та година е основната задача на БСП през тази година, каза на пресконференция  Общинският председател на партията и член на Националния съвет Николай Григоров. Приоритетите на партията са били очертани по време на проведеното през почивните дни Национално съвещание в Пловдив, на което са пресъствали председатели на  общински и областни съвети на БСП от цялата страна. Предстои активна работа на общинските съветници, кметове на населени места избрани с бюлитината на БСП, налагането в общественото пространство на нови лица, каза още Григоров. Необходимо е  да се води нова коалиционна политика, като се търси взаимодействие с различни неправителствени организации, сред които граждански  и екологични движения. Трябва да бъдем отговорен коректив на безумията, които ден след ден творят управляващите. Във тази връзка първата стъпка за справяне с кризата, която трябва да бъде предприета  е да бъде свален от длъжност министърът на финансите Симеон Дянков. Освен това трябва да се промени отношението на правителството към общините и бизнеса. От БСП оценяват усилията за справяне с организираната престъпност, но според тях не се обръща достатъчно внимание на социалната политика и икономиката.

В Габрово активно   ще продължи работата на Дискусионния клуб, участие в който са потвърдили личности като Янаки Стоилов, Георги Кадиев и Кристиян Вигенин. Подготовката на т.н. "Бяла книга" на общиите е сред основните задачи за предстоящата година, в нея ще се включва състоянието на града, тенденциите на развитие, както и вижданията на БСП, които ще бъдат предложени на предстоящите следващата година местни избори.