Корнелия Нинова: Такова нещо не ми се беше случвало никога – ГЕРБ да ме молят за помощ срещу ГЕРБ

Заради вътрешнопартийно разцепление в ГЕРБ, предизвикано от бившия кмет на Ботевград Георгиев, общината не функционира

„Такова нещо не ми се е случвало никога досега - общински съветници от ГЕРБ да се обръщат към мен за помощ срещу решения на ГЕРБ“. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с граждани и общински съветници от община Ботевград по тяхна покана.

Нинова заяви, че заради вътрешнопартийно разцепление в ГЕРБ, предизвикано от бившия кмет на Ботевград Георгиев, общината не функционира. Тя поясни, че Общинският съвет е разделен по равно - 14 души, трима от които, отцепени от ГЕРБ, подкрепят бившия кмет, от който Бойко Борисов се дистанцира и той напусна партията и 14 души, трима от които избрани от листата на ГЕРБ, подкрепят настоящия кмет. Тя подчерта, че това се случва след като един от общинските съветници стана депутат, а новият не може да встъпи в длъжност поради липса на кворум.

„В тази патова ситуация, общинският съвет не може да вземе решение и всичко е блокирано. Не могат да стартират ремонтите на детски градини и училища за новата учебна година. Не се работи по водния проект на града. Буквално общината не функционира“, подчерта лидерът на левицата.

Част от общинските съветници от ГЕРБ поискаха от Корнелия  Нинова съдействие и проверка как така другите от ГЕРБ подкрепят бившия кмет, който има множество прокурорски проверки, по които няма никакво решение и от който ГЕРБ се отказа. „Аз във вашите вътрешно партийни работи няма да се меся, но с колегите депутати от София област ще предприемем всичко необходимо и в парламентарния контрол, и с писма до институциите- да искаме информация докъде са стигнали проверките им. Нашата грижа са жителите на Ботевград и да не допуснем те да страдат от вътрешнопартийни битки в ГЕРБ“, заключи Корнелия Нинова.