Кристиан Вигенин към Борисов: Трети път правите едно и също, не очаквайте различни резултати

Валери Жаблянов: Предлага ни се приемственост, а хората искат промяна

„Имахте уникален шанс, който пропилявате. Ако два пъти правите едно и също нещо, и то завършва по един и същи начин, не бива да очаквате третият опит да завърши различно“, така се обърна международният секретар на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин към управляващите в пленарна зала. Той поздрави ГЕРБ, че поема отговорността за МВнР, но попита дали изглежда солидно министър, който в рамките на 4 години, в трети кабинет, поема трети ресор - след регионален и правосъден, вече и външен. Той изказа поздравления и за запазването на поста министър за българското председателство на Съвета на ЕС, но попита защо  поставят точно на този пост човек, над когото тегнат сериозни подозрения за злоупотреби с европейски пари.

Към Екатерина Захариева той се обърна с думите: „ Към вас нямаме високи очаквания, но и няма да подходим с предразсъдъци. Ще Ви съдим по делата”.

Валери Жаблянов: Предлага ни се приемственост, а хората искат промяна

„Това, което се внушава и от програмата, и от изявленията на ГЕРБ и ОП- е приемственост. Българският народ не иска приемственост, а иска промяна.“- заяви зам.- председателят на НС и депутат от ПГ на „БСП за България“ Валери Жаблянов. Той изброи- става въпрос за приемственост в политика, в резултатите от нея, в мизерията, в неизяснените отношения със съседите на Балканите, в безусловното приемане на консервативната финансова и икономическа политика на ЕК.

Жаблянов подчерта, че има нужда от промяна в икономическата политика на страната. „Вие трябва да бъдете готови да промените състоянието на трудовите отношения в страната. Трудът на българските граждани е ограбван ежедневно от: ниските ставки, високите данъци, недобросъвестните работодатели“, каза той. Жаблянов изтъкна, че има нужда от промяна и във външната политика на страната ни.

„БСП  ще бъде опозиция и ще следва предизборна си платформа.  И третият ви мандат няма да бъде успешен. Политиката ви ще ви доведе там, където ви доведе и първите два пъти“, прогнозира  Валери Жаблянов.