Атанас Костадинов: ГЕРБ не са завършили нито един мандат. Кога ще са следващите избори?

Апр 07, 2017 Новини БСП в медиите 0 972

07.04.2017 г.

„Имайки предвид, че единствената партия, която в новата политическа история на България не е завършила мандат, е ГЕРБ, няма как да не се запитаме кога ще са следващите избори.  Това заяви пред БНТ избраният за народен представител от „БСП за България“ Атанас Костадинов. По думите му в програмите, които се опитват да съчетаят ГЕРБ и патриотите, има несъвместими политики.

Атанас Костадинов обясни, че БСП има по-големи цели и постигнатият резултат на изборите дава политическа и морална енергия. Той подчерта, че БСП е единствената партия, която в сравнение с 2014г, е удвоила резултата си, вече в 108 общини е първа сила, за разлика от 2014г, когато е била на първо място само в 38. По демографска структура има 10% увеличение в редица групи и е привлякла привърженици сред подкрепилите други партии на миналите парламентарни избори.

Атанас Костадинов коментира и повишаването на цената на природния газ. По думите му БСП се стреми да е гарант за справедливостта в публичния сектор. Социалистът обясни, че след срещи с Федерация на потребителите, „Произведено в България“ и други граждански организации, БСП ще обжалва покачването на цената на природния газ.

Костадинов подчерта, че БСП никога не е  поставяла под съмнение евроатлантическата принадлежност на България. „Трябва да правим разлика между антиевропейско говорене и коментар на начина, по който се управлява ЕС от десните партии в момента“, категоричен бе той.

На въпрос дали БСП би подкрепила ГЕРБ и в кои сфери, Костадинов обясни, че това ще стане по основни теми- като председателството на ЕС и социални политики.

Помолен да коментира промените в Изборния кодекс, засягащи гласуването на българските граждани в чужбина, той заяви: „Трябва легитимно избран парламент, на базата на широка обществена дискусия, да оцени пропастта между това- да се спазват конституционните права за общо изборно право на всички български граждани, независимо къде се намират, и опасността от вмешателство на чужда държава във вътрешните ни работи“.