Жельо Бойчев: Няма да предадем доверието на хората. Не участваме в широка коалиция

Апр 03, 2017 Новини БСП 0 1381

Ще продължим да бъдем последователни в политиката си

„Левицата няма да участва в широка коалиция. Ние няма да предадем доверието на хората, които са гласували за БСП.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Жельо Бойчев по Нова телелвизия.

„Ние ще бъдем активна опозиция в парламента и ще бъдем безкомпромисни, ако българските интереси са предавани. Защото имам усещането, че срещу  гарантирана подкрепа навън, са договорени доста сделки”, посочи Бойчев и даде като пример предстоящите сделки за превъоръжаване на армията ни.

Ще продължим да бъдем последователни в политиката си

„Ние ще продължим с нашата политика, ще бъдем последователни. Очевидно е, че БСП е алтернативата на ГЕРБ”, подчерта Жельо Бойчев. По думие му предишното управление е предлагало реформи и стабилност, но в страната ни не е имало нито реформи, нито стабилност. „Интересно ми е сега каква ще бъде опаковката на сделката за власт на тези, които ще управляват страната ни”, каза той.

Успяхме да удвоим своя резултат на изборите

„БСП винаги, когато участва на избори, играе за първото място. Важно е да се види от къде тръгна партията и какъв резултат има сега. Ние успяхме да удвоим своя резултат”, коментира Бойчев. По думите му левицата е успяла да консолидира вота в ляво. „Направихме пробив в седем области, в които БСП е първа политическа сила. Общо в 108 общини сме първи”, обясни социалистът. По думите му за БСП е важно, че е успяла да направи сериозен пробив при младите хора. Тя е увеличила одобрението и сред хората в чужбина.