Петър Кънев: Осигурени са 600 000 лв. за здравния факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Мар 24, 2017 БУРГАС Новини БСП 0 834

В сряда и четвъртък проведохме два разговора със служебния министър на образованието и с началник кабинета му

Осигурени са вече първите 600 000 лева за сградата на Факултета по обществено здраве и здравни грижи към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Това съобщи водачът на листата на „БСП за България“ от 2-ри МИР инж. Петър Кънев на заключителна пресконференция заедно с Николай Тишев и Тодор Байчев.
„За факултета за нужни над 2,9 млн. лв. В сряда и четвъртък проведохме два разговора със служебния министър на образованието и с началник кабинета му. Преди малко получихме съобщение, че днес превеждат първите 600 000 лева на университета“ – заяви инж. Кънев.
Той сподели и впечатленията си относно кампанията и всички проведени срещи в Бургаска област.
„Забелязва се по-сериозна активност към цялата бургаска листа от много хора, които ни търсиха, споделяха, даваха си предложенията, казаха какво очакват от нас. Правеше впечатление и това, че се чувства едно доста сериозно отчаяние заради концентрацията на власт и пари у все по-малко хора и във все по-малко фирми. В който и отрасъл, браншови съюз или гилдия правехме срещи, навсякъде излизаше тази тема-концентрацията на власт и пари у хора, близки до управляващите. Имаше и определена доза страх” – посочи инж. Кънев и добави, че има определени спорове с ГЕРБ.
„Имаме различия по санирането. Ние сме твърдо ЗА него. Саниране ще има, но сме против цените, по които се работи. Считаме, че ощетяват българския данъкоплатец и начинът, по който се възлагат търговете.Имаме противоречия и по Закона за образованието” – каза Кънев.
Той обобщи и приоритетите на „БСП за България“, сред които са изграждането на 4-лентовия път Сарафово-Слънчев бряг, който до 2018 година трябва да бъде завършен, създаването на нов проект за развитието на  регион Странджа, законодателството в областта на рибарството и аквакултурите, изграждането на пречиствателна станция за Ахтопол и Синеморец, концесиите на плажовете.