Проф. Стефан Данаилов: В листите на БСП има обновление и над 50 предложения за гражданска квота

Фев 19, 2017 Новини БСП в медиите 0 1417

БСП знае откъде ще вземе средствата, за да се изпълнят предложенията в платформата

„В листите на БСП има много нови лица. Хората искат промяна и подмладяване на партията. Ние се отваряме и търсим обновление”. Това заяви пред БТВ проф. Стефан Данаилов, водач на листата на „БСП за България” в 24 МИР-София и Варна. Той подчерта, че има над 50 предложения за гражданска квота. „Има и много деца на наши другари, които тръгват и прегръщат лявата идея. Това е бъдещето”, допълни той.

„Патил съм от много обещания. Участвал съм в много политически битки”, каза още проф. Данаилов. По неговите думи много обещания не са се осъществили, но сега в платформата на партията има много интересни решения, например в сферата на икономиката и образованието. „Всичко е изчислено на база на БВП, който се очаква България да има тази година. Сега се знае откъде ще се вземат средствата, за да се изпълнят предложенията”, подчерта той.

„В политиката съм хвърлил много енергия, работил съм много и съм преживял много страстни моменти”, сподели кандидатът за народен представител. Той припомни, че се е включил активно в президентската кампания. „Във Варна се явявам, за да помогна за партийните проблеми в града. Трябва да се свърши работа, защото сега е моментът”, заяви той. По неговите думи нещата са се оправили, защото Борислав Гуцанов е оттеглил своята кандидатура от листата. „Това му прави чест, защото има нужда от хора, които да работят в партията”, допълни той. Проф. Данаилов коментира, че Варна е прекрасен град, но според класация на градовете в България от второ място тя е паднала на пето. „Много харесвам този град. Искам да върнем достойнството на Варна, защото заслужава”, категоричен е Стефан Данаилов.

На въпрос какво е общото между театъра и политиката той отговори, че и на двете места има викане, пляскане, конфликти, задкулисие, но не могат да се сравняват.

„Марешки може да задвижи двигателя на ГЕРБ, но не и нашия. Но да минат изборите, защото ще е отвратително, ако влезем в спирала на непрекъснати избори”, каза още проф. Данаилов. Той е на мнение, че ако всички, които обещават, се замислят за България и за националния интерес на страната, ще трябва да се стигне до решение.

По повод днешния ден проф. Стефан Данаилов коментира, че портретът на Левски е закачен в много кабинети, но тези, които стоят на бюрото пред него, не осъзнават отговорността. „Когато влязат, поглеждат го, казват си нещо за чиста и свята република, сядат и почват да работят. Много българи живеят с мисълта за Васил Левски, но има и такива, дето ако няма някаква дата, не се сещат за него. Дела трябват, а не думи”, заключи проф. Данаилов.