Интелектуалци, творци, военни, лекари и учители в листите на БСП

Фев 19, 2017 Новини БСП 0 4967

19.02.2017 г.

Интересни личности от областта на изкуството, спорта, научните и артистичните среди са сред кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България“.

Михаил Христов е трикратен световен шампион на скок дължина, завършва специалност "Право" в УНСС. Често е канен за мотивационен лектор пред големи компании и държавни институции. Посветил е и голяма част от времето си в борбата за създаване на по-добри условия за хората и децата с увреждания в България. Самият той попада в тази графа - преди десет години, след инцидент, параатлетът е лишен от двете си ръце, но волята за живот и промяна към по-добро са неговата движеща сила. Той е включен в листата на „БСП за България“ от 25 МИР – София. В същия район за доверието на избирателите се бори и Хари Хараламбов, който работи в Института за незрящи.

Популярният актьор Любомир Ковачев, познат на българската публика от филма „Чужденецът“, ще се бори за доверието и симпатиите на хората в 23 МИР – София. Професорът по пантомима в НАТФИЗ Александър Илиев и известната актриса и певица Нона Йотова са сред кандидатите за депутати в  24 МИР – София. Професорът създава и ръководи поставянето на множество постановки и е автор на научен труд в сферата на театралното изкуство. Йотова е основателка на Първия български женски театър. Тя играе в безброй постановки и филми.

В листата в Пловдив е включена професорът по реторика от Софийския университет Донка Александрова. Позната на три континента със своите професионални качества, тя е удостоена с орден „Св. Кирил и Методий” и е наградена от президента на Индия - д-р Шанкар Дайал Шарма за заслуги за развитието на българо-индийските културни връзки. Тя е преподавала реторика в Софийския университет, УНСС, Пловдивския университет, гост лектор е в два индийски и един американски университет. В Смолян кандидат за народен представител от „БСП за България“ е преподавателят в Софийския университет и доктор по исторически науки Христо Беров.

В София Област в листите на левицата е  бившият командир на Национална гвардейска част Боян Ставрев.

Директорът на врачанския театър Анастас Попдимитров е кандидат за депутат от Враца. Той е магистър по актьорско майсторство от НАТФИЗ. Владее руски и френски език.  

В Ямбол листата на левицата допълва архитектът Даниела Сивкова. 

Преуспяващият бизнесмен и пилот Антон Георгиев, добре познат на плевенчани, допълва листата на левицата в Плевен. Георгиев дълги години се занимава с авиация и към момента е собственик на летище „Бохот“ и школа за пилоти.

Георги Алексиев - ръководител на хирургическото отделение в Сандански, е част от листата на левицата в Благоевград. В Русе сред кандидатите за народни представители, издигнати от коалиция „БСП за България“, е любимият на поколения българи олимпийски шампион по стрелба Таню Киряков. Той е единственият спечелил олимпийски златни медали в 50-метровата стрелба с малокалибрен пистолет и в 10-метровата стрелба с пневматичен пистолет.