Стефан Данаилов: Този път ние ще победим

Фев 13, 2017 Новини БСП в медиите 0 6825

Моите другари в страната да свикнат с мисълта, че трябва да се борят за победа, а не за места в листите

„Този път ние ще победим. Въпросът е моите другари в страната да свикнат с мисълта, че трябва да се борят за победа, а не за това - кой напред, кой назад в листите.” Това заяви зам.-председателят на ИБ на БСП и водач на листата във Варна и 24-ти МИР в София Стефан Данаилов по Нова телевизия.

Той бе помолен да коментира и част от водачите на листи, като Елена Йончева и Тома Томов. „Елена Йончева аз я поканих да участва в Инициативния комитет в подкрепа на генерал Радев. Тя харесваше генерала и смяташе, че е много добър избор. Но като тръгна кампанията, имахме един разговор с нея и ѝ предложих евентуално да се кандидатира при нас за депутат, тъй като имаме нужда лица като нея”, разказа Данаилов и допълни, че в началото не е била много склонна, но е обещала да помисли. „Обадих и се и й казах: няма какво да мислиш. Тя ми отговори, че има един деликатен момент и той е какво ще си помисли президентът Румен Радев. След което, на другия ден, тя се съгласи и аз бях много щастлив, че прие”, заяви Данаилов.

По повод издигането на Тома Томов, Стефан Данаилов каза, че е бил изненадан. „Много хубаво ми стана. Той е известен международник, умен човек е, а и ние имаме нужда от такива хора. Пожелавам му успех”, заяви Данаилов. 

По повод изказването на служебния премиер Огнян Герджиков, че върху президента Румен Радев се е оказвал натиск от различни посоки, Данаилов коментира:. „Наставления може да му дават и неговите приближени, защо трябва да е БСП?” Той допълни, че изобщо не може да си представи как ще има намеса от централата на левицата към президента. „От самото начало Корнелия Нинова заяви, че в служебния кабинет няма да са предлагат членове на БСП, камо ли от Националния съвет или от Изпълнителното ни бюро”, припомни социалистът.

По повод ограничението в мандатите на депутатите от БСП, Стефан Данаилов припомни неговото писмо до Сергей Станишев, в което е писал как една голяма група от "вождовете" в партията трябва да се отделят от парламентарната дейност. „Защото всеки от нас може да даде своя принос за партията, без да бъде на парламентарната банка”, заяви той и припомни, че тогава от листите са отпаднали познати лица. „Тогава хората достойно се оттеглиха и нямаше такъв шум”, коментира водачът на листата във Варна и 24-ти МИР в София.

Стефан Данаилов отхвърли обвиненията на Татяна Дончева, че той е предложил културния министър Рашко Младенов.