Областният съвет на БСП-Стара Загора проведе първото си заседание за 2017-та година

Драгомир Стойнев и Кирил Добрев представиха решенията на НС на БСП и предложенията, които Конгресът на 4-ти и 5-ти февруари ще гласува

Областният съвет на БСП-Стара Загора прие програма с конкретни действия по месеци за 2017 година, предложена от председателя Румяна Динева. Основен акцент са подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни  избори, за които социалистите започват своята организация.  Бяха приети целесъобразни стъпки, които да изведат общинските структури до по-добри изборни резултати. В заседанието участваха членовете на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП  Драгомир Стойнев и Кирил Добрев. Двамата представиха решенията на Националния съвет и предложенията, които Конгресът на 4-ти и 5-ти февруари ще гласува.

„Икономика, подкрепа на младите хора, образование, здравеопазване  и сигурност – това са основните теми на Националния план за развитие на България с конкретни мерки за управление и излизане от кризата”, обясни алтернативната стратегия на БСП Стойнев с примери за промяна в съответните сектори. По думите му планът предстои да бъде представен пред българските граждани, за да се запознаят с новия модел на управление, в който икономиката е насочена към създаване на родна индустрия, защита на малките и средните предприятия, насърчаване на млади предприемачи и млади работещи семейства. „От Конгреса ще стартира кампанията на БСП за парламентарния вот с цялостна визия как трябва да изглежда България след 5-10-15 години. Това е пътят, по който трябва да вървим заедно с гражданите, търсейки тяхната подкрепа и доверие”, каза Кирил Добрев, анализирайки добрите резултати от последните избори в старозагорска област  и предстоящата работа с избиратели.

В момента на територията на областта се провеждат събрания на партийните организации, които отчитат своята дейност, обсъждат промени в Устава и излъчват номинации за кандидати за народни представители.