Стойнев към управляващи: Лицемерие! Уж искате да помогнете на децата с увреждания, а от следващата година сумата е по-малка

Nov 30, 2016 Новини БСП 0 1196

Отнехте 648 лв от всяко дете с увреждане за една година

„Лицемерието продължава. Вие, които уж искате да помогнете  на децата с увреждания, от следващата година ще ги ощетите с по-малка сума от това, което ние предлагаме. За нас това е скандално.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. "За 2016 г. са се спестили близо 17 млн. лв. от децата с увреждания, а за тях не трябва да се пестят пари”, категоричен е той. Народният представител подчерта, че годишно, за 12 месеца, от семействата, които гледат децата си с увреждания, са отнети 648 лв. „Скалата, която сте приели, ще ощети именно тези деца, които имат степен увреждания между 50-70%”, уточни той.
Отнехте 648 лв от всяко дете с увреждане за една година
„Разбирам, че предлаганите точките в дневния ред са важни за застрахователите, собствениците на автомобили и тези с големи финансови възможности, но има законопроект, който е на ваше разположение от 2015 г и все не ви стига времето, за да го обсъдим в зала – ЗИД за семейни помощи на деца, където нашето предложение е да бъде 70% от МРЗ. Само за тази една година, в която вие не гледахте този законопроект, от всяко семейство месечно вие отнехте 54 лв. от едно дете с увреждания”, каза  още Стойнев. Той предложи тази точка да се гледа преди бюджета, защото тя касае и бюджета на ДОО. „По време на протестите обещахте един модел, но той не отговаря на сметките ви и ние искаме да бъде обсъдено в пленарна зала”, категоричен е Драгомир Стойнев.