Жельо Бойчев: Ген. Румен Радев събра голяма подкрепа от различни политически сили, включително и от ГЕРБ

Nov 14, 2016 Новини БСП 0 863

Левицата за пореден път показа, че може да постави на заден план своя партиен интерес и да потърси такъв тип кандидат за президент, който да олицетворява ролята и функциите на президента като обединител на нацията

„Ген. Румен Радев събра голяма подкрепа от различни политически сили, включително и от ГЕРБ. Най-важното е, че той бе избран по безапелационен начин - с гласа на над 2 000 000 български граждани. Той има пълната свобода на своите действия и няма да бъде заложник на никой, защото от резултатите и подкрепата за него се вижда, че за него са гласували широк кръг избиратели”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев по БНТ. По думите му победата на ген. Румен Радев действа мобилизиращо на членовете и симпатизантите на БСП.

„Левицата за пореден път показа, че може да постави на заден план своя партиен интерес и да потърси такъв тип кандидат за президент, който да олицетворява ролята и функциите на президента като обединител на нацията, като човек, който може да върне достойнството ни”, каза Бойчев. По думите му не много политически сили обаче могат да го направят. „Виждаме ГЕРБ, които имаха партийна кандидатура, която да бъде послушна на Бойко Борисов. Видя се, че българските граждани не искат такъв тип президент”, каза още народният представител от левицата.

„Не разбирам разсъжденията на Борисов и ГЕРБ от типа „след нас потоп”. В крайна сметка не е нужно да се прави голяма драма от смяната на едно правителство с друго. Това е нормална демократична процедура навсякъде по света. Да не забравяме и че не ние, а лично премиерът обвърза резултата от президентските избори с вот на недоверие към настоящия кабинет”, припомни Бойчев. Той каза също, че премиерът Бойко Борисов е поискал този вот на доверие от българските граждани и те ясно са му показали, че не му го дават. „Не виждам защо страната ни трябва да бъде поставяна на изпитание”, каза също Бойчев.