Корнелия Нинова: Управлението на втория кабинет на Бойко Борисов бих определила като „страшно"

Окт 09, 2016 Новини БСП 0 609

Искаме оставката на това правителство

„Управлението на втория кабинет на Бойко Борисов бих определила като „страшно". Той е на власт втори мандат благодарение на добро медийно поведение, внушения и манипулации. Борисов до голяма степен е медиен продукт". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на Бтв. „Искаме оставката на това правителство. Продължаваме разговорите с АБВ и ДПС и независими депутати за вот на недоверие“, допълни тя. По нейните думи, ако управляващите не се уплашат и не гласуват ваканция, може вотът да се обсъжда в парламента. Нинова подчерта, че исканата оставка не е само заради лошото представяне на номинираната в последния момент Кристалина Георгиева в надпреварата за поста генерален секретар на ООН, а заради много фатални грешки на правителството. Председателят на БСП посочи и приетото решение за трайно заселване на бежанците, с което общините се задължават да плащат здравните им осигуровки. Според Нинова и за двете решения е имало външен натиск. „Ако подаде оставка няма да има хаос, а избори. Народът ще избере, кой да управлява и се надявам този, който дойде, да спре това безумие. До там ли стигнахме – българите да се борят за равни права с бежанците?“, попита председателят на БСП.

По повод скандала в парламента в петък председателят на БСП посочи, че Главчев се е уплашил и е прекратил заседанието. „Можеше да даде почивка, след която да продължим“, допълни тя.

Корнелия Нинова е на мнение, че заявката на Бойко Борисов да подаде оставка, ако кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева не победи на първия тур, е за да мобилизира твърдото ядро на партията. „Проучвания показват, че дори симпатизанти на ГЕРБ не биха гласували за Цачева“, уточни тя.

В нощта на изборите Корнелия Нинова ще обяви дали подава оставка като лидер на БСП, ако резултатите на кандидата на партията ген. Румен Радев не са добри.

Нинова посочи, че БСП не преговаря с нито една партия за подкрепа на първия тур на изборите. „За втория тур ще се обърнем за подкрепа към всички български граждани, защото само нашата кандидат-президентска двойка - Румен Радев и Илияна Йотова, предлага промяна“, каза още тя.