Корнелия Нинова: ГЕРБ са слаби и вече следват БСП

Окт 03, 2016 Новини БСП в медиите 0 1199

От кандидатурите си, те издигнаха най-слабата за президент на България

„ГЕРБ сега изглеждат слаби и следват БСП. От както сме издигнали кандидатурата ни за президент, те изчакват и се съобразяват с нас. А кандидатурата на Цецка Цачева е слаба, защото Борисов извади кандидатите си и започна да ги представя, стартирайки от най-рейтинговия, докато стигне до най-слабия - Цецка Цачева”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по Нова телевизия. По думите й Борисов е несигурен и затова запазва Томислав Дончев да управлява еврофондовете, не предлага най-рейтинговия си кмет за президент, за да запазва лостовете на властта. „Излиза, че за Борисов е по-добре да си запази властта и парите. Това е унизително”, категорична бе Нинова.

Тя коментира и работата на Цецка Цачева като председател на НС и припомни, че единственият път, когато тя се е противопоставила на премиера Борисов, е било, когато е ставало въпрос за парите за майките с деца. „Тогава обаче премиерът излезе, скастри я публично и тя каза добре. Такъв президент на нас не ни трябва”, коментира Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата бе категорична, че все по-видима е промяната с кандидатурите на Радев и Йотова за президент и вицепрезидент. „Ген. Радев е единстевният различен кандидат. Той е пазил живота на хората и не се е страхувал да се противопоставя на своите началници”, коментира също Нинова.

Председателят на БСП каза още, че поради ситуацията в Европа и света, националната сигурност е приоритет, а Румен Радев е военен човек, за когото сигурността на хората е най-важна.