Корнелия Нинова: За разлика от Цецка Цачева, ген. Румен Радев умее да казва не!

Окт 02, 2016 Новини БСП 0 856

Цачева не може да е коректив на властта

„Ген. Румен Радев имаше смелостта да каже – не и на министър, и на премиер, когато не е бил съгласен с идеята на управляващите за защитата на нашето небе. Аз обаче питам кога Цецка Цачева е казвала подобно нещо на Борисов, когато той е грешал?” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по телевизия Канал 3. Според нея Цачева, като президент би трябвало да е коректив на властта, а тя не може да бъде такава. „Отчиташе ли Цачева и ГЕРБ националния интерес, когато дадоха съгласие да отпаднат визите за турски граждани?”, попита лидерът на левицата.

„Може ли президентската институция да бъде коректив, когато изпълнителната и законодателната власт грешат? Цецка Цачева не би могла, защото като председател на парламента, тя никога не беше коректив на изпълнителната власт”, категорична бе Нинова.

Лидерът на левицата каза също, че единственото, което е правил ген. Радев, е да защитава националния интерес. По думите й той споделя редица от ценностите и принципите на левицата, но той е и човек, който очевидно може да казва - не.

Според лидерът на БСП неучастието на ген. Радев досега в политиката е само в негов плюс. Нинова каза също, че кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП провежда обиколки в страната, за да чуе проблемите на хората и вече е разпознаваема личност.