Георги Гергов от Копривките: Можем да изведем битката за промяна до победа

Сеп 19, 2016 Новини БСП 0 681

Тук сме, за да почетем паметта на загиналите антифашисти, да изразим уважение към тяхната саможертва и да дадем старт на кампанията

„Тук сме, за да почетем паметта на загиналите антифашисти, да изразим уважение към тяхната саможертва и да дадем старт на кампанията” – каза в словото си председателят на областните социалисти Георги Гергов. Той посочи, че за БСП предстоят важни дни и даде заръките си към социалисти и симпатизанти. „ Да стигнем до всеки – близки, роднини, приятели, колеги, съседи в махалата, в квартала на всеки град и село” – посочи първият социалист в област Пловдив. Той заяви категорично, че членовете на социалистическата партия в областта стоят плътно зад новия председател Корнелия Нинова. „Вярваме в нея, да й покажем, че можем да изведем битката за промяната до победа. Победата е възможна чрез нас, ние трябва да я постигнем” – завърши Гергов и отново поляната беше огласена с мощното „БСП! Победа!”. Така беше посрещната и Корнелия Нинова, която поздрави участниците в събора с празника. Тя подчерта, че така нужната промяна за България има конкретни имена: Румен Радев – президент! Илияна Йотова – вицепрезидент!”. „Нашият поход към победата тръгва от тази поляна, заредена с толкова героизъм и енергия” – изтъкна евродепутатът и кандидат за вицепрезидент Илияна Йотова. „Ще бъда вашият боец, стойте зад мен и ще победим, ще си върнем държавата!” – заяви от своя страна и бъдещият президент ген. Румен Радев. 
Сред гостите на събора бяха членовете на ИБ на НС на БСП – Красимир Янков, Крум Зарков, Весела Лечева, Деница Златева, народните представители – Георги Търновалийски, Димитър Дъбов, Манол Генов, председателите на националната, общинската и областната структури на БАС – Динко Желев, доц. Георги Йорданов и Маргарита Стоилова, председателят на ГС на БСП – Пловдив проф. д-р Красимир Мурджев, младежкият лидер Вероника Делибалтова, председателят на Сдружение „Памет и бъдеще” проф. Ангел Гроздин, кметове на общини и общински съветници, районни и общински председатели на БСП. С полагането на венци и цветя завърши официалната част, след което на поляната се изви дълго хоро. Пред паметника за загиналите партизани новоприети социалисти тържествено получиха членски карти.