Илияна Йотова: България има нужда от силен човек като ген. Румен Радев, можещ да отстоява националните интереси

Сеп 17, 2016 Новини БСП 0 1041

Необходимо е човекът, който по нашата Конституция представлява България в международните отношения, да бъде истински лидер

“България няма нужда от политиканстване, а от това да се чувстват сигурни българските граждани, да имат бъдеще и перспектива, да не обезлюдяват българските региони”. Това заяви кандидатът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова в Пазарджик, където повече от двеста души я посрещнаха, за да и пожелаят успех. Според нея в Европа и България има остър дефицит на лидери, на хора, които могат да поемат отговорност, които да си подадат ръка и въпреки различията да помислят как живеят българските граждани и какви са решенията. “България повече отвсякога има нужда от силен човек, отстояващ националните интереси и в лицето на ген. Румен Радев ние видяхме този човек, за когото думички като „чест” и „достойнство” имат съдържание”, посочи Илияна Йотова. “Необходимо е човекът, който по нашата Конституция представлява България в международните отношения, да бъде истински лидер, да може да каже „не, това за моята страна не е добре, да търсим други решения”, допълни тя.

Илияна Йотова изрази позицията си, че имаме задачата да се обявим категорично като държава против санкциите срещу Русия. По думите й до този момент, не само че България не се е обявила против тези санкции, а казват, че тези санкции трябва да останат. Тя посочи, че през 2015 г. двустранният стокообмен на България с Русия е намалял с 35%, като износът за там е спаднал с 38%, като тенденцията на спад продължава и през 2016 г., като за първото тримесечие той е 37% спрямо предишната. „В подобно състояние са и други европейски държави. Налагането на санкции срещу Русия и съответният отговор на Русия към европейските държави, накара много земеделци в Европа да фалират, малките и средните предприятия да пострадат. Тогава какъв е интересът на страната ни да поддържаме тези санкции. Искаме да променим това”, заяви кандидатът за вицепрезидент.

“Вярвам, че двойката ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще защитава интересите на България пред света и ще работят за авторитета на страната ни, пожелавам успешна кампания и тя ще е такава, когато всички заедно се борим за победата”, каза художничката Маргарита Иванова, която е част от Инициативния комитет в подкрепа на двойката.

В срещата участваха също народният представител от БСП Лява България Димитър Димитров, областният председател на БСП Йордан Младенов, общинският председател на БСП - Пазарджик Гурко Митев.

Илияна Йотова се срещна и с младежи от област Пазарджик. “Ще разчитам на вас, искам вашият глас да бъде чут и да сте част от нелеката битка, която ни предстои, защото вие сте бъдещите лидери на България”, каза тя. От своя страна младежите и подариха ръчно изработени цветя от хартия в цветовете на българското знаме с пожелание да работи да България и младите хора.