Ген. Радев: Хората заслужават да имат държавно ръководство, което да мисли за тях

Сеп 17, 2016 Новини БСП 0 1459

Михаил Миков: Ген. Радев застава зад идеята за една по-социална и справедлива България

„Идват избори, а тогава "на килограм" се раздават обещания. Аз мога да обещая да се водя от Конституцията и да налагам вето на всеки закон, който не работи в интерес на българските граждани. Аз съм вашият боец в тази трудна битка и заедно ще видим една нова България“. Това заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев, издигнат от БСП, пред стотици граждани във Видин. Според него е важно президентът да има волята, куража и отговорността да излезе и да каже причините, поради които налага вето, за да има обществен дебат и решение на проблема. „Тук сме се събрали хора, които не просто обичат България, а са отговорни за бъдещето на страната ни“, каза още кандидатът за президент. Той припомни, че се топим като нация, защото младите предпочитат да се реализират в чужбина. „Недопустимо е за една европейска държава възрастните хора да получават мизерни пенсии, а битовата престъпност да се увеличава. Образованието и здравеопазването на места изчезват. Хората заслужават да имат държавно ръководство, което да мисли за тях“, категоричен е ген. Радев. Според него, ако не си отговорим кои са причините, довели ни до тук, няма как да продължим напред. „Зад преследването на макрорамката и интересите на олигархията, забравиха обикновените хора и интересът на България“, каза още той. Ген. Радев е на мнение, че сигурността не е само да спрем мигрантите на границата, а всеки българин да бъде спокоен за себе си и децата си. „Да не се притесняваш за здравеопазването. Да не се притесняваш да изпратиш детето си на училище и какво ще научи там, защото има опити историята да бъде подменена. Може да сме бедни, но когато ни отнемат и достойнството, това вече е прекалено“, категоричен е той. Ген. Радев подчерта, че искаме като българи да се чувстваме горди, че живеем в държава със славни традиции. „Като президент ще работя така, че нашата външна политика да се разработва в България и да отстоява нашият национален интерес. Аз ще я защитавам навън“, посочи ген. Румен Радев.

„Силно вярваме, че като държавен глава ще работите за преодоляване на изоставането на нашия регион“, обърнаха се жителите на Видин към кандидата за президент.

Михаил Миков: Ген. Радев застава зад идеята за една по-социална и справедлива България

„Видинчани ще дадат силна и категорична подкрепа за ген. Радев. Така, както успяваме да постигаме далеч отличаващи се резултати от други региони и този път ще влезем смело и в една битка, важна за обикновения българин и нашата партия“, заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков по време на срещата. Той подчерта, че ген. Радев застава зад идеята за една по-социална и справедлива България. „Кампанията ще бъде трудна, но вашият характер и професионална подготовка ще издържат“, каза още Миков, обръщайки се към ген. Радев.

На събитието присъстваха народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов и Михаил Миков, Деница Златева и проф. Радослав Гайдарски – членове на ИБ на БСП, Димитър Велков и Мариана Петрова – член на НС на БСП и Зоя Василева – председател на Инициативния комитет в гр. Видин.

По-рано през деня той поднесе цветя на мавзолея-паметник Антим I по повод 200 години от рождението му.