Ген. Радев в Брегово: Не можем да вървим напред, ако няма сигурност в бизнеса, икономиката, здравеопазването и образованието

Сеп 16, 2016 Новини БСП 0 2293

​Вярвам, че България има бъдеще

На крака социалистите от общ. Брегово посрещнаха ген. Румен Радев, кандидат за президент, издигнат от БСП. „В най-северозападната точка на България имате подкрепа, заявиха те пред кандидата за президент и върховен главнокомандващ издигнат от левицата. Социалистите от общината обясниха, че това е най-здравата и непревземаема червена крепост в България и гарантират на изборите победа. „Днес ви даваме кредит на доверие, защото сме уверени в това, което можете. Искаме да ви заредим с положителна енергия, атмосфера на приятелство и да ви уверим, че тук можете да се чувствате като у дома си“, допълниха бреговлии.

Вярвам, че България има бъдеще

„Много чувства се борят в мен, откакто влязох в тази зала, но едно е най-силно – гордостта, че съм българин“. С тези думи ген. Румен Радев поздрави присъстващите в препълнената зала на читалището. Той подчерта, че според статистиката това е най-бедният регион, но тук усеща най-силния български дух. „Затова вярвам, че България има бъдеще“, каза още той. „Времената са тежки и преломни и от нас зависи как ще се справим с предизвикателствата, които са много, не само в глобален план, но и когато се отнася до живота на всеки един българин“, подчерта ген. Радев. Той е на мнение, че държавата се отдръпва от този край, защото припознава други приоритети за по-важни, а обикновеният гражданин явно не е значим. „На това трябва да се сложи край“, каза още той. По неговите  думи не можем да вървим напред, ако няма сигурност в бизнеса, икономиката, здравеопазването и образованието. „Няма как да говорим за бъдеще, ако не решим тежкия демографски проблем“, коментира кандидатът за президент. Той е на мнение, че не може българската политика да се диктува отвън, а тук да се изпълнява.

Наближава сериозна битка и тя е залог дали ще продължи България да се търкаля надолу или да тръгне по нов път

„Не мога да обещая с магическа пръчка да се оправят нещата. Президентът има своите права по Конституция, но законите се коват в парламента. Но когато той прецени, че един закон не работи в интерес на гражданите, има право да наложи вето. Ако е достатъчно силен и може да казва „не“, посочи още ген. Радев. „Президентът оглавява и КСНС, където може да изисква решения и влияе върху позициите. Той може да върне достойнството на нацията и е длъжен да го направи“, каза още ген. Радев. По неговите думи президентът има право да кани бизнес делегации по време на посещения в чужбина, за да търсят заедно варианти и решения за подобряване на икономиката в определен регион и страната. „Наближава сериозна битка и тя е залог дали ще продължи България да се търкаля надолу или да тръгне по нов път“, посочи кандидатът за президент.

Филип Попов: Ген. Радев и Илияна Йотова изпълват със съдържание президентската институция и будят страх в конкурентите ни

„В Брегово знаете не само да побеждавате, но и умеете да пренасяте идеята на сплотеност и силата да се борите през годините. Затова мога да кажа, че тук седи бъдещият президент ген. Радев“. Това заяви пред събралото се множество народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов. „В конкурентите виждаме страх и не обявяват кандидат, защото ген. Радев и Илияна Йотова изпълват със съдържание президентската институция. Страх ги е, че може да се разбие удобството, в което са се настанили управляващите“, каза още Попов.

Миков: И биографията, и характерът на ген. Радев, го правят най-верния избор

„Много пъти заедно сме печелили избори и сте ни давали подкрепа. И биографията, и характерът на ген. Радев, го правят най-верният избор на изборите на всички, които искат промяна за себе си, децата си и България“, допълни народният представител от левицата Михаил Миков.

Инж. Милчо Лалов: Проблемът на Северозапада ще бъде решен на 6 ноември, когато изберем ген. Радев за президент

„Самочувствието на българина тръгва от община Брегово. Проблемът на нашата община ще бъде решен на 6 ноември, когато изберем ген. Радев за президент“. Това заяви категорично кметът на община Брегово инж. Милчо Лалов.

На събитието присъстваха и Деница Златева и проф. Радослав Гайдарски – членове на ИБ на БСП, Димитър Велчев – председател на Областния съвет на БСП.