Ген. Румен Радев в Димово: Ще настоявам за национална стратегия за развитие на Северозапада, а защо не и за европейска

Сеп 16, 2016 Новини БСП 0 1218

Тук има много честни и работливи хора, но държавата се отдръпна от този край и ги остави сами да се борят

Пълен площад и бурни аплодисменти посрещнаха кандидата за президент ген. Румен Радев, издигнат от БСП, в община Димово, Видин. „Развълнуван съм от посрещането. Това е не само признание за моите качества, а и като задължение да работя за вас и българския народ. Гарантирам ви, че ще се боря“. С тези думи се обърна ген. Радев към събралите се. Според него в най-бедния край в България проблемът не е, че хората не искат да работят. „Тук има много честни и работливи хора, но държавата се отдръпна от този край и ги остави сами да се борят. Не може държавниците да се крият и да не поемат отговорност“, каза още той и допълни, че ще настоява за национална стратегия за развитие на Северозапада. „Защо да няма и европейска стратегия за този регион с европейски средства? Тази борба започва с изборите“, коментира кандидатът за президент. По неговите думи бъдещето на страната ни е много тревожно, а България е на кръстопът. „Заплашват ни много предизвикателства – бежанци, социално разслоение, въоръжени конфликти. И не само това - нарастваща  безработица и битова престъпност, влошено здравеопазване и образование“, подчерта ген. Радев. Той обясни, че президентът не може да раздава пенсии, но той има важни функции и ако иска и има силата и волята, може да направи много неща. „Първото, което ще направя, е да пресека монопола на една партия-държава, обсебила всички власти и институции. Бъдещият президент  трябва да започне да мисли за хората и техните интереси“, категоричен е той. Според него той трябва да може да каже и „не“ и да върне закон, ако той ощетява хората. „Трябва да пазим България от вън, но ако не можем да я опазим отвътре, нямаме бъдеще. Президентът трябва да отстоява българската национална политика навън и нашите интереси“, посочи ген. Радев.

Хората от общината определиха кандидата за президент като „хем силен, хем човечен“. Те му заръчаха да промени президентската институция и да направи така, че да могат да чертаят бъдещите си планове, а не да  се борят ден за ден. „Да обичате хората, да се борите за тях и да пазите България“, допълниха още те.

На срещата присъстваха Деница Златева и Радослав Гайдарски – членове на ИБ на БСП, Мариана Петрова – членове на НС на БСП, както и Наташа Трайкова – общински председател на БСП-Димово и Добромир Тодоров – председател на общински съвет Димово.