Корнелия Нинова: БСП ще спечели президентските избори, следват и парламентарните

Сеп 12, 2016 Новини БСП 0 1637

Ген. Румен Радев: Силата на президента е да бъде морален коректив срещу решения, които работят срещу българския народ

„България има нужда от друг път на развитие и ние можем да го дадем на нашите сънародници. Има нужда от алтернатива и тя е в БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ не само на думи, но и на дела. Победата ни на президентските избори е сигурна и тя е необходима на страната ни. А след тях и парламентарните“. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова в препълнената зала на старозагорската опера на среща с инициативни комитети, подкрепящи кандидатът, издигнат от БСП за президент и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев. Тя подчерта, че опонентите на левицата от ГЕРБ и правителството им с РБ, подкрепено от ПФ, довършват всичко, което е от държавната и общинската собственост, пример за което е продажбата на Царските конюшни за жълти стотинки. „Те продават не само настоящето, но и бъдещето, защото 16 млрд. лв. ще връща именно бъдещето. Остро и категорично заставаме срещу тази политика“, подчерта Нинова. Тя каза също, че настоящото управление ликвидира и националната ни сигурност и „границите ни са разграден двор“. „Те се кланят на началници от вън, от където им наредят, и не защитават българските граждани и техния интерес“, добави председателят на БСП.

Нинова припомни, думите на Борисов, че трябва да се носи политическа отговорност за президентската институция и призова сега ГЕРБ да понесе отговорността за мандата на Плевнелиев, който е унизил българската нация, нарушил е разделението на властите и 4 години е работил в интерес на лобистки закони и в подкрепа на олигарси. „Ние предлагаме алтернатива, човек, който в годините на прехода не е участвал в кражби, а е изпълнявал дълга си да пази небето и националния суверенитет на България“, категорична бе Нинова. "Този човек ще ни даде самочувствие – когато кажем българи, да се чувстваме горди, да знаем, че на Изток, и на Запад той ще работи само за България, само за народа си и ще се бори за него. Нека дадем едно ново начало на страната си и да сложим край на съсипването на държавността, чрез избора на ген. Румен Радев за президент и на Илияна Йотова за вицепрезидент“, призова събралите се Корнелия Нинова.

Ген. Румен Радев: Силата на президента е да бъде морален коректив срещу решения, които работят срещу българския народ

"Подкрепата, която срещам в хората и инициативните комитети означава само едно - длъжен съм да работя за вас и за бъдещето ви!", заяви пред събралите се кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от БСП ген. Румен Радев. Той подчерта, че президентът има възможност да влияе и ако упражнява правомощията си както трябва и в интерес на българските граждани, може да спомогне за постигане на нужната на страната ни промяна. Като пример той даде налагането на вето на всеки един закон, който противоречи на интересите на българските граждани. Генералът добави, че държавният глава трябва да излиза с обръщение към нацията и да обяснява ясно защо е наложил вето. „Силата на президента е да бъде морален коректив срещу решения, които работят срещу българския народ, който го е избрал“, заяви той. Радев подчерта, че президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили и оглавява КСНС. „В тези размирни времена, България има нужда от президент, който разбира от проблемите на националната сигурност и да може „здраво да държи юздите“, каза още ген. Радев. Той подчерта, че трябва да се гарантира не само националната сигурност и суверенитетът на държавата, но и тази на всеки отделен гражданин във всичките й измерения. „Едва когато се справим с проблемите на битовата и организирана престъпност, на корупцията ще можем да кажем, че всеки човек в нашето общество има това ниво на сигурност, което да му позволява спокойно да упражнява своята професия, да учи децата си и те да останат тук. За това ниво на сигурност трябва да се бори президентът на Република България и да налага цялата си воля, вменена му по Конституция“, заяви генералът.  По думите му президентът трябва да работи, да има консенсус по всички важни въпроси за външната политика, преди да се изказват позиции от наши държавници в чужбина. Той заключи, че трябва да има независимост в работата на институциите, но и добър диалог между тях.