Инициативни комитети от Старозагорско застанаха зад ген. Радев за президент

​Румен Радев: В хората има огромна енергия и заряд за промяна, трябва само да ги активираме

„Ген. Радев е нашият президент. Заставаме зад него! Той ще донесе нужната промяна на България“. Тази подкрепа заявиха инициативни комитети от Стара Загора, Казанлък и Чирпан на среща с лидера на БСП Корнелия Нинова и кандидат-президентската двойка на БСП – ген. Румен Радев и Илияна Йотова. 


Комитетите са били създадени веднага след издигането на ген.  Радев от левицата. В тях участват хора от различни сфери - образование, здравеопазване, наука, бизнес, право, национална сигурност, спорт, икономика. Те обавиха, че са се обединили зад кандидатурата на ген. Радев, в който виждат перспективата за ново достойно бъдеще за България. Гражданите добавиха, че има нужда от силна личност, каквато е номинацията на БСП, след петте години на уронване на престижа на президентската институция.  

Румен Радев: В хората има огромна енергия и заряд за промяна, трябва само да ги активираме

„В хората има огромна енергия и заряд за промяна.  Нужно е само да бъдат активирани. Ще разчитам на вас за това“, така се обърна ген. Радев към членовете на инициативните комитети. Той подчерта, че очаква тяхното мнение, "защото е едно  да искаме промяна, друго е да знаем накъде ще я насочим, за което е нужен диалог". 

Генералът заяви, че е впечатлен от бързата реакция за организиране на комитетите. Според него това говори, че в област Стара Загора има много отговорни хора, "които мислят и които искат промяна към по-добро и то не с млаки стъпки, а с решителни крачки". Радев добави, че за него има огромно значение, че първите комитети са точно в Стара Загора, защото в неговия пръв полет, първия град, който е видял от въздуха, е Стара Загора. 

По-късно през деня ген. Радев се срещна с граждани на Стара Загора и членовете на инициативните комитети, които го подкрепят, в Операта в града.