Ген. Радев: Промяната идва само чрез пробив в статуквото

Сеп 09, 2016 Новини БСП 0 2302

Функциите на вицепрезидента не са декоративни

„За мен е важен диалогът с хората и тяхното доверие. Нямам притеснение да бъда разпознат не само от избирателите на БСП, а от всички българи, които искат да видят промяна.” Това заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от левицата ген. Румен Радев по БНР. 

За случващото се в страната той заяви, че ситуацията е доста по-различна от това, което се вижда по телевизията. „Милиони българи са зад граница, доходите са ниски, извън големите градове за хората липсват адекватни здравни грижи. Като добавим и проблемите с престъпността и липсата на справедливост, нещата в държавата са тревожни. Всичко споменато е резултат от срастването на отделните власти. Промяната идва чрез пробив в статуквото. Хората разбират това,” каза още той.

„Различното между мен и другите кандидати е, че съм независим и надпартиен кандидат. Аз обаче споделям редица от убежденията на левицата и винаги съм действал в интерес на хората. Приемам например позициите на БСП по отношение устройството на държавата, за парламентарна република, за независима външна политика, за по-добро образование и редица други”, коментира ген. Румен Радев. 

Функциите на вицепрезидента не са декоративни

По повод кандидатурата за вицепрезидент, ген. Радев очаква от него да се включи активно в кампанията. „Функциите на вицепрезидента не са декоративни”, заяви той. 

Попитан дали правомощията на държавния глава трябва да са увеличени, ген. Радев каза, че към момента те не са използвани достатъчно. „Президентът може да има по-енергична политика по отношения на това, което заплашва държавата. Мисля също, че сегашният президент с облекчение ще посрещне края на своя мандат”, каза ген. Радев. 

На въпрос, дали сегашният държавен глава е допуснал грешки в отношенията с Русия, ген. Радев заяви: Определено. Ние имаме исторически отношения с тази страна. Трябва да бъдем по-умерени и да изхождаме от националния ни интерес. По никакъв начин не трябва да се обявява Русия за враг”.

По отношение на КСНС, ген. Радев заяви, че този орган не е безмислен. „Той изработва необходимия консенсус по въпросите за сигурността”, каза кандидатът за президент и върховен главнокомандващ и допълни, че на КСНС трябва да се предоставя цялата налична информация, за да може да се взимат правилните решения. 

Утре ген. Радев ще посети Ковачеци в 17:30, където ще се срещне в кметството с градоначалника и граждани, а от 19:00 ч. ще бъде в гр. Перник, в Двореца на културата, където ще се срещне с граждани на миньорския град.