Жельо Бойчев: Стои ли Бойко Борисов зад областния управител, с продажбата на бившите Царски конюшни

Сеп 09, 2016 Новини БСП в медиите 0 951

Ще продължаваме да сваляме маските им

„Стои ли министър-председателят Бойко Борисов зад действията на областния управител, по повод случая с продажбата на бившите Царски конюшни? Подкрепят ли Реформаторите действията на въпросния областен управител, излъчен от тях? Трябва ли да считаме, че е защитен държавният интерес в случая?”. Това попита народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев по Нова телевизия. Той бе категоричен, че левицата е започнала една постоянна политика, да показва истинската същност на това управление. „Ще продължаваме да сваляме маските на това управление. Правим го чрез поредица от сигнали, като предишният беше за Агенция „Пътна инфраструктура”, категорично заяви социалистът.

БСП е внесла сигнал до прокуратурата по случая

Той продължи по темата за продажбата на бившите Царски конюшни, като обясни, че според договорите, на купувача му е известно, че към момента на сключване на договора има съдебена процедура, по отношение на имота. Как може да се продаде имот със съдебен спор? Важен е и въпросът - ощетен ли е държавният бюджет и с колко?”, попита още народният представител. Бойчев уточни, че виждайки цената на сделката и действията на областната управа, левицата е била длъжна да реагира. „Поради тази причина внесохме сигнал в прокуратурата”, обясни той.

Нагло се заобикаля закона

Според Бойчев има нагло заобикаляне на закона, касаещ държавната собственост. „Теренът е заключен между четири улици. Разделя се на три отделни поземлеми имота. По този начин се избягва законова разпоредба, която казва, че при данъчна оценка над 500 000 лв. е необходимо да има доклад на регионалното министерство и решение на Министерски съвет”, обясни народният предствител. Той попита също кой преди два месеца и на какво основание си е позволил да прекрати държавната съсобственост от 84% идеални части от терена?