НС на БСП реши: Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на ген. Радев

Авг 30, 2016 Новини БСП 0 2323

Стефан Данаилов: С радост приех да бъда председател на инициативния комитет, издигащ ген. Радев

„С 91 гласа „за”, 0 „против” и 14 „въздържал се” Националният съвет на БСП реши инициативен комитет да издигне и регистрира кандидатурата на ген. Румен Радев за кандидат за президент и вицепрезидента ни, който ще бъде избран по-късно през септември”. Това заяви на пресконференция  в централата на БСП лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя обясни, че председател на инициативния комитет ще бъде Стефан Данаилов. Председателят на БСП заяви, че ген. Радев е номиниран от НС на БСП на предишното му заседание. „БСП не отстъпва от тази номинация и ще има представители в инициативния комитет и партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ също”, каза лидерът на левицата. Тя подчерта, че с инициативния комитет се осигурява широка подкрепа и от граждански структури, от авторитетни хора в България, личности от различни сектори, които допълват партийната подкрепа на БСП за ген. Радев.

Нинова обясни, че  миналата седмица са поканени на среща всички областни председатели на БСП, преди заседанието на НС. По думите й на нея е обсъдено какво налага промяната и отиването на изборите с инициативен комитет, и е поискано тяхното мение. „Тяхното мнение е, че правилно са прекъснати раговорите с АБВ, при условията, в които влязохме, и подкрепят идеята за инициативен комитет. Събрахме и партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и те изразиха същото становище”, заяви Нинова.

Стефан Данаилов: С радост приех да бъда председател на инициативния комитет, издигащ ген. Радев

„С радост приех да бъда председател на инициативния комитет, издигащ генерал Радев”, заяви зам.-председателят на БСП Стефан Данаилов. „Страшно харесвам генерала. Все по-радко се срещат истински мъже, а той е точно такъв”, заяви социалистът.

Данаилов обясни, че хората с които до момента са водени предварителни разговори да влязат в инициативния комитет са много повече от необходимите и в най-скоро време ще бъдат съобщени.