Весела Лечева: БСП е онази алтернатива, която хората очакват

Авг 17, 2016 Новини БСП в медиите 0 984

Ген. Радев е противовес на Плевнелиев и неуспешния мандат на ГЕРБ

„По време на заседанието на НС на БСП трябва да проведем конструктивна дискусия за кандидатурите за президент и участието на изборите и да покажем, че БСП е онази алтернатива, която хората очакват”. Това заяви в ефира на БНТ Весела Лечева, член на ИБ на НС на БСП. Тя подчерта, че БСП е сериозна партия която подхожда внимателно към президентските избори, защото не е като ГЕРБ, където само се следи какво ще каже лидерът й и се изпълнява.

Лечева бе категорична че днес предстои Националният съвет на партията да вземе решение относно кандидатa за президент, който БСП ще подкрепи и негово е крайното решение. Тя подчерта, че левицата е била последователна във всичките си действия до момента и по никакъв начин не е имало предрешеност в избора на кандидатите. По думите й ръководството се е съобразила само с желанието на членовете на партията, изразено с вътрешнопартийното допитване. „Хората изразиха своето желание за обединение и ние се съобразихме с него”, каза още тя и добави, че едва 23% от членовете на левицата са изразили подкрепа за самостоятелното явяване на партията на изборите.

Корнелия Нинова върна самочувствието на БСП, че може да побеждава, енергията и желанието за нов подход

Лечева каза, че в номинациите от структурите на БСП водеща е била тази на лидера на партията Корнелия Нинова. Според нея това показва голямото одобрение за председателя и това, че е съумяла да върне самочувствието на партията, че може да побеждава, енергията и желанието за нов подход.  

Тя обясни че по време на днешното заседание на НС на БСП ще бъдат обсъдени 6 достойни за президентската институция кандидатури. Лечева заяви, че лично тя залага сред тези имена на ген. Радев, защото той би могъл да събере широката подкрепа, от която левицата има нужда, за да реализира своята политика. По думите й той е човек с достатъчно качества, който може да защити и националните ни интереси  и да издигне авторитета на президентската институция и доверието в нея. „Радев е противовес на Плевнелиев и неуспешния мандат, който реализира ГЕРБ в президентската институция”, заключи Весела Лечева.