Жельо Бойчев: В началото на парламентарния сезон ще има Проект за решение за рестарт на АЕЦ „Белене“

Авг 12, 2016 Новини БСП в медиите 0 968

Искането на БСП да свика извънредно заседание на НС не нарушава Конституцията

"В началото на парламентарния сезон ще има Проект за решение за рестарт на АЕЦ „Белене“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев в предаването „Червена линия“ на радио „Фокус“. Според него правителството също има желание да се реши ситуацията, в която се намира страната ни. Бойчев каза още, че искането на БСП да свика извънредно заседание на НС не нарушава Конституцията. 

„Няма никаква пречка председателят на НС да свика извънредно заседание на парламента. Ние неслучайно го направихме, защото това ще бъде един много ясен израз дали ГЕРБ наистина са загрижени и търсят решение или просто вкараха големите енергийни проекти в предизборната кампания“, коментира още Бойчев. „Все още няма нито един факт от правителството и мнозинството, който да потвърждава позициите им за реализиране на големите енергийни проекти“, допълни депутатът. 

Жельо Бойчев каза още, че 1 млрд. и 400 млн. лева са разплатени от НЕК до този момент по АЕЦ „Белене“. Той коментира, че без изход от тази ситуация няма как да бъдат преодолени дефицитите в Националната електрическа компания