Социалисти от Бузлужда: Вече 125 години се борим за хората и ще продължаваме да браним техните интереси

Юли 30, 2016 Новини БСП 0 1153

са все леви идеи Крум Зарков: Младите жадуват за свобода, солидарност и справедливост, а това

„Навсякъде по света и в Европа, младите хора са леви. Младият човек жадува за свобода, за солидарност и справедливост, а това са все леви идеи”. Това заяви пред събралото се множество на Бузлуджа Крум Зарков, най-младият член на ИБ на БСП. Той посочи, че на много млади хора ежедневно е задаван въпросът защо са в БСП. Според него, когато страната изчезва пред очите ти, съучениците и състудентите ти са пръснати из целия свят, а в страна, в която имаме всичко, много от хората не разполагат с нищо, няма как да не си социалист. Той подчерта, че един млад човек, който не може да се примири, че ще е принуден да изпрати детето си да учи в чужбина и разбира, че повишението на пенсиите е в интерес и на днешните млади, няма къде да бъде, освен в БСП. „Тук е твоето място. Тук си сред свои. И нека всеки от нас да увлече още двама, а най-добре трима. И да се спуснем днес от върха, като снежна топка да растем надолу по хълма. Заедно и до пълна победа!”, заяви Закров.

Димитър Данчев: Не може да има успешен малък и среден бизнес без подкрепа от държавата

„Не може да има успешен малък и среден бизнес без намесата на държавата, без контрол над монополите, които в желанието си за прекомерни печалби мачкат местните производители”. Това заяви младият социалист Димитър Данчев, председател на БСП-Подуяне. Той подчерта, че хората в тези предприятия, със своя честен и ежедневен труд, осигуряват средствата за достоен живот на огромна част от гражданите в страната. „Във всекидневната си битка за оцеляване, те търсят пътя към създаването на онази средна класа в името, на която преди 125 години е създадено социалистическото движение”, каза още той. Данчев обясни, че днес малките и средни предприятия са поставени от управляващите до стената. „Предприятията са онези, които не правят съкращения и понасят най-успешно несгодите на пазара”, заяви Данчев. Според него  основна цел на държавния контрол следва да бъде намаляването на корупционния натиск и насърчаването на предприемачеството. „БСП застава решително зад засилването на подкрепата и насърчаването на малкия и средния бизнес и българското производство, зад равнопоставеността”, категоричен бе той.

Деян Дойнов: БСП има своето бъдеще и може да побеждава като в Сопот

 „БСП е жива и има своето бъдеще и може да побеждава, както го направихме в Сопот”. Това заяви на Историческа поляна кметът на Сопот Деян Дойнов. Той обясни, че левицата е съумяла да победи там, защото хората са повярвали в БСП, в новото, в промяната и в това, че има начин за по-добър и нормален живот. „БСП е партията, която винаги е била на страната на хората и ще продължава да брани техните интереси”, заключи Дойнов.

В началото на Националния политически митинг водещият Александър Симов обяви и носителите на наградата на НС на БСП за политически журналистика и публицистика „Георги Кирков” – Крум Василев и Светлана Михова.