Корнелия Нинова: Общите ни разбирания с „Движение 21” са за промяна и победа

Юли 12, 2016 Новини БСП 0 602

Започваме организацията на широк фронт срещу фалшификациите на избори, в които ГЕРБ са царе

"С „Движение 21” имаме еднакви разбирания по няколко теми: промяна и победа. Промяна на модела на управление на ГЕРБ, но в по-широк контекст – президентската институция само като част от модела им на управление и ние сме съгласни с това. Той е провал във всички сфери и в частност президентската институция”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след срещата си с представители на "Движение 21" в НС. Нинова заяви, че е била потвърдена и общата оценка за този мандат на президента – небалансирана външна политика, която поставя под риск националната сигурност; вътрешна политика, която разделя нацията, а не обединява; поведение, което не пази конституционните права на българските граждани, липса на всякаква социална чувствителност. „Ние отричаме този модел на управление в президентската институция. Отрицание и промяна е целта ни. За да я постигнем, се обединяваме зад това, че трябва да победим на тези избори”, категорична тя.

Започваме организацията на широк фронт срещу фалшификациите на избори, в които ГЕРБ са царе

Нинова обясни, че е била обсъдена и темата за създаването на широк и много общ фронт за борба с всички видове фалшификации  на изборите, на които сме били свидетели, че ГЕРБ са царе. „Те това го могат перфектно. Започваме организация както между партии, така и с граждански движения, наблюдатели и др. за предотвратяване на всякакви фалшификации”, каза тя. По думите й това е първият разговор и няма да е последен. „Продължаваме след това с конкретните разговори по имена”, заяви още председателят на БСП.

Нинова определи днешните срещи като възстановяване на разговорите. „Можем да не стигнем до обща коалиция, но си говорим и то по важни за държавата въпроси. Това беше необходима стъпка - отговорни хора, отговорни българи, загрижени за държавата, да седнат и да разговарят по най-важните въпроси за нейното спасение и промяна”, заключи Корнелия Нинова.