Жените-социалистки призоваха за активна работа за избиране на кандидат-президентската двойка на БСП

Юли 02, 2016 Новини БСП 0 2179

Те настояват държавата да не се оттегля от своите конституционни отговорности в образованието, здравеопазването и социалното подпомагане на уязвими групи

На 02 юли 2016 г. се проведе второто заседание на Националния съвет на Обединението на жените-социалистки, на което беше избрано ново Оперативно ръководство. В него са включени 17 активни жени - евродепутати, български народни представители, участнички в местното самоуправление и активистки на БСП. Заместници на председателя на ОЖС Катя Николова станаха Атанаска Тенева, Деница Златева, Дора Янкова, Илияна Йотова, Марияна Бояджиева, Смиляна Нитова и членове.

Проф. Нора Ананиева бе преизбрана за главен редактор на бюлетина, който отразява дейността на жените-социалистки в страната и Европа.

В работна атмосфера бяха очертани следните приоритети - активна дейност за спечелване на президентските избори, отговорност и грижа за децата и възрастните хора, внимание към младите семейства и майките.

Жените социалистки настояват държавата да не се оттегля от своите конституционни отговорности в образованието, здравеопазването и социалното подпомагане на уязвими групи.

В заключителните си думи Катя Николова призова клубовете на ОЖС в цялата страна активно да участват в номинирането на кандидат-президентската двойка на БСП и да работят всеотдайно за нейното избиране.