Нинова в Казанлък: Структурите на БСП са най-важната част от партията

Юни 22, 2016 Новини БСП 0 903

Тя призова социалистите да си кажат открито мнението, защото тяхното мнение е важно и решенията ще се взимат не в кабинетите на „Позитано” 20

С бурни аплодисменти и на крака социалисти от Казанлък посрещнаха председателя на БСП Корнелия Нинова в препълнената зала. Тя запозна присъстващите със свършеното от Конгреса до сега, промените, които са направени и тези, които предстоят, за да бъде партията добре подготвена и да спечели предстоящите избори. Тя подчерта, че е в ход вътрешно допитване в структурите на партията относно президентската кандидатура. Нинова призова социалистите да си кажат открито мнението, защото тяхното мнение е важно и решенията ще се взимат не в кабинетите на "Позитано", а от самите членове на партията, защото структурите са най-важната част от нея. "Това е първата стъпка, но ще предложим това да бъде стил и начин за взимане на най-важните решения в партията", допълни Нинова. По нейните думи желанието на новото ръководство е живата връзка с хората да се възобнови и това е причината да не са спирали обиколките в страната в последния месец. "Ние сме тук, за да ви чуем", каза още тя. Нинова подчерта, че ще има и справедливо субсидиране, като от 1 юли парите към структурите ще бъдат удвоени. "За да имате и по-голямо спокойствие и по-добра финансова среда, за да работите", посочи тя. "Трябва да излъчваме, сила, единство и сплотеност, както горе, така и по места, за да ни повярват хората", допълни Нинова. По нейните думи БСП вече се показва като ярка и категорична опозиция на това управление, което всеки ден дава поводи да бъде разкритикувано в политиките си към народа. "Образователната им реформа не е реформа. Здравната им реформа разделя народа на две - едните чакат, другите - не. С тази им пенсионна реформа младите никога няма да могат да се пенсионират, заради вдигането на стаж и възраст", коментира Нинова. Тя подчерта, че има пълно неразбирателство в управляващата коалиция - всеки е с различна позиция, а всичко е на гърба на народа с 20 млрд. дълг. "Голямото предизвикателство пред БСП е да даде алтернатива на народа си. Направихме съвети към Националния съвет и комисии, отворихме вратите на "Позитано" към експерти извън нас, професионални съсловия, с които заедно да предложим алтернатива как България да излезе от това състояние", обясни Нинова и допълни, че срокът за изпълнение на този ангажимент е краят на годината, защото ще има предсрочни избори. 

На събитието присъства и народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Драгомир Стойнев, който коментира, че няма други управляващи, които да бъдат доволни от факта, че страната ни е била осъдена да плаща 1 мрлд.лв. Той обясни, че като министър не е могъл да направи нищо за проекта "Белене", защото вече е бил започнал арбитража и всяко едно негово изявление е можело да навреди.

Събитието уважи и Валентина  Богданова, председател на Общопартийната контролна комисия. "Иска ми се младите хора на България да бъдат защитени от партия, която БСП може да бъде. Партия с достойнство, на млади и стари, на професионални браншове, обединени вече 125 години. Това е нещо, което другите партии нямат. Те са проекти и нямат исторически корени. Затова коментират нашите", каза още Богданова.