Корнелия Нинова запозна посланиците на страните-членки на ЕС с приоритетите на БСП

Юни 08, 2016 Новини БСП 1 1969

08.06.2016 г.

По покана на Председателя на НС на БСП Корнелия Нинова се проведе среща на представители на ръководството на БСП и Парламентарната група „БСП лява България“ с посланиците на страните-членки на ЕС. В срещата взеха участие Том Ван Орсхот, посланик на Холандия, страната –председател на Съвета на ЕС, и посланиците на Великобритания, Федерална република Германия, Франция, Гърция, Дания, Кипър, Полша, Словашката република, Унгария, Финландия, Хърватия, Чешката република и ръководителя на Представителството на ЕК в България както и представители на мисиите на Италия, Португалия, Ирландия, Испания, Австрия и Белгия.

Корнелия Нинова запозна посланиците с основните приоритети на БСП, подготовката за предстоящите президентски избори и провеждане на вътрешнопартийно допитване, утвърждаването на партията като силна и конструктивна опозиция, законодателните инициативи в областта на анти-монополното законодателство и изработването на национален план за развитието на България в тясно сътрудничество със съсловни, браншови и неправителствени организации. БСП започва активна работа по изготвянето на цялостна концепция за съдебна реформа и борба с корупцията.

В срещата взеха също участие членовете на ИБ на НС на БСП Деница Златева и  Драгомир Стойнев, Ангел Найденов, зам.-председател на ПГ на „БСП лява България“ и секретарите на Групата Кристиан Вигенин и Филип Попов.