Правителството и министър Павлова прикриват „Агромах” за стотици милиони

Жельо Бойчев: Министрите трябва да се отнасят уважително към народните представители, отговаряйки на техните въпроси

„Обърнете внимание на министрите да се отнасят уважително към народните представители, отговаряйки на техните въпроси”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев от парламентарната трибуна. Той обясни, че тази забележка се отнася за въпрос, който той е задал към министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, относно какви обществени поръчки, на каква стойност и за какви дейности са спечелени от „Агромах” АД и „Пътища Пловдив” АД.

„Това, което съм получил като писмен отговор, считам за подигравка към мен – като народен представител, но и към Народното събрание. Разбирам, че темата не е приятна за министерството и за Вас, но не мога да приема, че на въпрос, който съм задал на 18 март, първо получавам отлагане на отговора, за да се забави максимално той, и след това – само три изречения”, коментира Бойчев. Той подчерта, че не може да разбере какво е наложило отлагането на отговора, в който е включена толкова кратка информация: „Агенцията е сключила 13 договора и информацията по тях е публична и достъпна в раздел „Профил на купувача” на сайта на Агенцията”. Депутатът от левицата уточни, че са посочени и 13 линка. „Надявам се, че познавате народните представители и не се съмнявате, че ние можем да четем. Но смисълът на задаването на въпроси е да се види също отношението на министъра към повдигнатата тема”, коментира народният представител, обръщайки се към управляващите.

Бойчев заяви, че има и втори въпрос за „Агромах” и там отговорът е същият. „Те довършиха две отсечки на две магистрали и ми се отговаря, че информацията е публична. Знам, че сборът на тези суми са стотици милиони”, каза още Жельо Бойчев.