Динко Желев е новият председател на Движението на ветераните в БСП

Апр 13, 2016 Новини БСП 0 2052

Избрани са и петима делегати на 49-тия Конгрес на социалистическата партия. 


На провелата се редовната отчетно-изборна конференция на Движението на ветераните в БСП за председател е избран Динко Желев. Избрани са и петима делегати на 49-тия Конгрес на социалистическата партия. 
„Работим за издигане на авторитета и влиянието на БСП и всички решения, които приехме на днешната конференция, са обвързани с това как чрез специфичните си форми на работа - Движението на ветераните би могло да подпомогне нашите партийни организации и структури“. Това заяви новоизбраният председател на движението Динко Желев. 
Той подчерта, че преди всичко в организационен план движението е призвано да помага в подбора, издигането и обучението на кадрите на БСП, особено на младите хора. „Ветераните са най-добре подготвени теоретично и идеологически да помагат в тази дейност“, каза още той. Желев е на мнение, че трябва да се засили и участието на ветерани в ръководните органи на партия, защото те не работят за кариера, а имат желание да помагат, да бъдат морален коректив и да отстояват левите идеи, което сегашното ръководство е приело положително. „Ветераните в идеологически план имат голяма роля. Те са хора, които умеят да контактуват непосредствено с различни слоеве от населението. Там могат да пропагандират идеите на партията“, уточни председателят на движението и допълни, че на база техния опит могат да се вземат и правилните решения в партията. 
„Подкрепяме курса на сегашното ръководство, че БСП трябва да отстоява все повече левите стандарти, социалистическите идеи“, допълни Желев.
Динко Желев е член на партията от 1975 г. Има две висши образования – машинен инженер и политолог. Завършва докторантура „Философия“ в Москва. Той е ръководител и на отдел „Организационен“ на БСП.